Nīderlande tuvojas pret Krievijas vērsto sankciju atcelšanai

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Pāriet pie mediju bankasES un Krievijas karogi
ES un Krievijas karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nīderlandes Brīvības partija – trešais politiskais spēks valstī - izstrādā referenduma projektu ar mērķi izstāties no Eiropas Savienības. Par otru parlamentāriešu soli kļūs attiecības atjaunošana ar Krieviju.

RĪGA, 19. augusts — Sputnik. Nīderlandes Brīvības partija gatavo Brexit līdzīga referenduma projektu. Tā panākumu gadījumā, deputāti vispirms atcels pret Krieviju vērstas spēkā esošās sankcijas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu "Izvestija".

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Marija Zaharova: Pēc Brexit sekos Whoexit

Pēc partijas līdera Gerta Vildersa teiktā, saišu atjaunošana ar Krieviju tradicionāli tirdzniecības valstij ir prioritārs virziens.

Politiķis uzskata, ka, pateicoties mijiedarbībai ar Maskavu, Hāga kļūs ekonomiski spēcīgāka.

"Mūsu valsts labklājība ir atkarīga no patstāvības un iespējas pašiem pieņemt lēmumus. Pēdējo mēnešu notikumi liecina, ka mums ir pēc iespējas drīzāk jāizlemj par tautas nobalsošanu par dalību ES. Brisele nedrīkst diktēt, ar ko mums jāveido ekonomiskās un politiskās attiecības," — viņš sacīja.

Politiķis uzsvēra, ka gadsimtiem ilgi Krievija, Nīderlande, neskatoties uz pastāvošajiem konfliktiem, ieguva labumu no savstarpējās sadarbības.

Latvijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vai Latvijas petīcijai par izstāšanos no ES ir iespējas izcīnīt uzvaru?

"Šodien pret Krievijas vērsto sankciju atcelšana ir nepieciešamais priekšnoteikums mūsu laimīgai nākotnei," — sacīja Vilderss.

Jūlija sākumā ES oficiāli pagarināja ekonomiskās sankcijas pret Krieviju līdz 2017. gada janvāra beigām. ES saista sankciju atcelšanu ar Minskas protokolu īstenošanu. Vienlaikus Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsver, ka Krievija nav pieminēta Minskas protokolos, un tajos noteikti uzdevumi Ukrainas valdībai, ko tā līdz šim nav izpildījusi.

Francijas pētījumu centra analītiķi starptautiskās ekonomikas jomā (CEPII) novērtēja zaudējumus, kādus nes valstis, kas ieviesušas sankcijas pret Krieviju, 60,2 miljardu dolāru apjomā.

Ziņu lente
0