Politika

Marija Zaharova: Pēc Brexit sekos Whoexit

© Sputnik / Alexei KudenkoKrievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova ir pārliecināta: ja Brisele arī turpmāk īstenos savu nesaprotamo politiku, tā radīs priekšnoteikumus "ne tādu vien referendumu organizēšanai savā teritorijā.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova pieļāva iespēju, ka pēc termina "Brexit", ar ko tika apzīmēta Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības, parādīsies universāls jēdziens "Whoexit" (no "whoever" angļu val. — "lai kurš").

Значок с агитацией за выход Великобритании из состава Европейского союза - Sputnik Latvija
Brexit piekritēji bauda "neatkarības dienu"

23. jūnijā Lielbritānijā notika referendums, kurā valsts iedzīvotāji lēma par tās tālāko dalību Eiropas Savienībā. Balsojuma rezultāti liecināja, ka Lielbritānija ir gatava izstāties no ES. Eksperti uzskata, ka Lielbritānija ir radījusi precedentu, un pēc tās vēlmi izstāties no savienības paudīs arī citas valstis.

"Nebūšu pārsteigta, ja atsevišķu valstu izstāšanās terminu, piemēram, "Grexit" un "Brexit" vietā drīz vien parādīsies universāls jēdziens  "Whoexit?" — rakstīja Zaharova savā lapā sociālajā tīklā  Facebook.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve uzskata, ka gadījumā, ja Brisele arī turpmāk īstenos savu politiku, kas saistīta ar "atteikšanos no suverenitātes, pieņemot patstāvīgus lēmumus starptautiskās lietās", kā arī neatteiksies no sankcijām, starpvalstu apvienības dalībnieku vidū parādīsies priekšnoteikumi, kas dos iespēju organizēt līdzīgus referendumus.

Ceturtdien kļuva zināms, ka Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons informēja par savu nodomu atkāpties no amata šī gada oktobrī.

Ziņu lente
0