Azūra krastā aizliedza burkini peldkostīmus

© Foto : pixabyMeitene peldkostimā. Foto no arhīva
Meitene peldkostimā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Populārākie musulmaņu vidū peldkostīmi, kas aizsedz lielāko daļu sievietes ķermeņa, Kannās tagad ir ārpus likuma. Pilsētas mērs uzskata, ka burkini traucē sabiedrisko kārtību.

RĪGA, 14. augusts — Sputnik. Francijas pilsētas Kannas mērs aizliedz sievietēm pilsētas pludmalēs valkāt burkini.

Burkini is peldkostīms, kas atbilst visām šariata prasībām musulmaņu sievietes apģērbam, kas aizsedz lielāko daļu ķermeņa.

Musulmaņu meitene veikalā pie kāzu tērpa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Musulmane feministe vēršas pret bērnu laulībām

Mērs parakstījis rīkojumu par to, ka piekļuve pludmalēm ir liegta tiem, kuriem nav peldkostīma, kas "atbilst pieklājības noteikumiem un sekulārisma principiem".

"Pludmales apģērbs, kas demonstratīvi parāda reliģisko piederību laikā, kad Francija kļuvusi par teroristu uzbrukumu mērķi, var radīt sabiedriskās kārtības pārkāpumu risku, kas ir nepieciešams novērst," — teikts mēra rīkojumā.

2011. gada aprīlī Francijā bija ieviests aizliegums valkāt seju aizsedzošu apģērbu. Francijas likums aizliedz valkāt tādu apģērbu publiskās vietās. Turklāt to var valkāt, mājās, viesnīcu numuros, slēgto asociāciju telpās un uzņēmumos, kā arī kulta vietās un blakus tām. Eiropas Cilvēktiesību tiesa 2014. gada vasarā nekonstatēja pārkāpumus likumā.

Latvijas tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs paziņojis, ka seju aizsedzoša apģērba nēsāšanas ierobežojuma likums, var stāties spēkā jau 2017. gada 1. janvārī.

Ziņu lente
0