Hakeris publicējis Klintones sabiedroto tālruņu numurus, paroles un dokumentus

© REUTERS / SHANNON STAPLETONСторонники кандидата в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон
Сторонники кандидата в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc hakeru uzbrukumiem ASV Demokrātu partijas pasta serveriem tīklā parādās arvien jauni dati. Guccifer 2.0 publicējis Kongresa locekļu tālruņu numurus, paroles no online bāzēm un partijas iekšējos dokumentus.

RĪGA, 13. augusts – Sputnik. ASV Demokrātiskās partijas Kongresa locekļu tālruņu numuri, online bāžu paroles un iekšējie dokumenti tika publicēti atklāta piekļuvē.

Хакер за компьютером - Sputnik Latvija
Klintones pārstāvis uzskata, ka Trampam palīdz krievu hakeri

Visus šos datus tīklā ievietojis hakeris ar niku Guccifer 2.0.

"Pienācis laiks jauniem atmaskojumiem. Jūs visi dzirdējāt par uzbrukumu DCCC (Demokrātiskā kongresā vēlēšanas komiteja). Kā jūs redzat, es laiku velti netērēju. Tas bija pat vieglāk nekā uzbrukums DNC (Nacionālā demokrātiskā komiteja)," — uzrakstīja Guccifer 2.0 savā mājaslapā.

Jūlijā vietne WikiLeaks vietne publicējusi elektroniskas vēstules, kuras liecināja, ka partijas vadība aktīvi meklējusi iespējas atbalstīt Klintoni primāro vēlēšanu laikā un diskreditēt viņas galveno konkurentu priekšvēlēšanās – senatoru Bērniju Sandersu. Tāpat hakeri ieguvuši piekļuvi Demokrātiskā kongresā vēlēšanas komitejas serveriem.

Atbildību par serveru uzlaušanu uzņēmies hakeris Guccifer 2.0.

Хиллари Клинтон на заседании лидеров экономик АТЭС - Sputnik Latvija
Hilarija Klintone, iespējams, pārkāpusi zvērestu

Nesen atklājies, ka hakeru uzbrukuma laikā tika uzlauzti vairāk nekā 100 Demokrātu partijas un partijas funkcionāru pasta konti. Bija paredzēts, ka tuvākajā laikā hakeri publicēs jaunus datus un dokumentus, kas arī notika.

Neskatoties uz to, ka FIB izmeklēšana turpinās, virkne demokrātu partijas pārstāvju, tai skaitā ASV prezidents Baraks Obama, pauduši par hakeru iespējamo saistību ar Krievijas varas iestādēm, kā arī paziņojuši, ka tas varētu būt izdevīgi ASV prezidenta amata kandidātam Donaldam Trampam. Tapāt pastāv versija, ka uzbrukums ir WikiLeaks dibinātāja Džuljena Asanža privātā iniciatīva, kurš vairākkārt uzsvēra, ka nevēlas redzēt Klintoni ASV prezidenta amatā.

Ziņu lente
0