Hilarija Klintone, iespējams, pārkāpusi zvērestu

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Pāriet pie mediju bankasХиллари Клинтон на заседании лидеров экономик АТЭС
Хиллари Клинтон на заседании лидеров экономик АТЭС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Republikāņu partijas pārstāvji Kongresā uzskata, ka ASV prezidenta kandidātes liecības atšķiras no datiem, ko lietā apkopojusi FIB.

RĪGA, 12. jūlijs — Sputnik. ASV Tieslietu ministrija saņēmusi lūgumu veikt izmeklēšanu lietā par ASV bijušās valsts sekretāres Hilarijas Klintones liecībām, ko viņa devusi jautājumā par savu neaizsargāto saraksti.

ASV valsts sekretāra amatā (2009.-2013.) Klintones dienesta un privātā sarakste notika viņas personīgajā serverī. Līdz ar to pret viņu tika izvirzītas apsūdzības par informācijas slēpšanu, kā arī valsts noslēpuma noplūdes risku.

Государственный секретарь Хиллари Клинтон с мобильным телефоном в Гааге - Sputnik Latvija
Ko nepaspējis paziņot mirušais rumāņu hakeris, kurš uzlauzis Klintones serveru

Ar vēstuli Tieslietu ministrijā vērsās divu ASV Kongresa Apakšpalātas komiteju vadītāji, informē RIA Novosti, atsaucoties uz ziņu aģentūru Reuters. Viņi uzskata, ka pierādījumi, ko ieguva FIB, izmeklējot lietu par Klintones personīgās pastkastītes izmantošanu, neatbilst dažiem politiķes apgalvojumiem, ko viņa sniegusi pēc zvēresta. Viens no iniciatīvas autoriem pieprasīja nodrošināt viņam pieeju materiāliem, ko šajā lietā apkopojusi FIB.

Pirms nedēļas FIB direktors Džeimss Komijs paziņoja, ka izmeklēšanas gaitā nav atrasts pamatojums, lai uzsāktu kriminālvajāšanu pret Klintoni. Birojs nav atradis pierādījumus, kas apliecinātu, ka bijis uzlauzts pasta serveris, kurā politiķe organizējusi dienesta saraksti.

Daudzus kongresmeņus, it īpaši republikāņus, neapmierināja FIB direktora secinājumi. Plašo interesi par Klintones sarakstes lietu mediji saista ar priekšvēlēšanu kampaņas gaitu, kurā politiķe sacenšas ar republikāno Donaldu Trampu. Neseno aptauju rezultāti liecina, ka Klintone apsteidz sāncensi cīņā par ASV prezidenta krēslu.

Ziņu lente
0