Ko nepaspējis paziņot mirušais rumāņu hakeris, kurš uzlauzis Klintones serveru

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteГосударственный секретарь Хиллари Клинтон с мобильным телефоном в Гааге
Государственный секретарь Хиллари Клинтон с мобильным телефоном в Гааге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rumānijas hakeris Marčels Lehels, kurš varētu izgaismot Klintones servera uzlaušanas apstākļus, tika atrasts pakāries cietuma kamerā.

RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. Rumānijas hakeris Marčels Lazars Lehels (Marcel Lazar Lehel), pazīstams arī kā Guccifer, tika atrasts pakāries amerikāņu cietumā pēc tam, kad atklāti atzinās, ka uzlauzis serveri, kurā tika reģistrēta kandidātu ASV prezidenta amata kandidātes Hilarijas Klintones elektroniskā pastkastīte, vēsta Sputnik Moldova, atsaucoties uz laikrakstu Christian Times.

Кандидат в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон в штате Индиана - Sputnik Latvija
FIB neuzsāks Hilarijas Klintones kriminālvajāšanu

Pēc tam, kad otrdienas rītā FIB atsaucis visas pret Klintoni ierosinātas apsūdzības, izplatījās baumas, ka Guccifer  vairs neatrodas kamerā Virdžīnijas štata cietumā, kur viņš tika ieslodzīts. Tās pašas dienas vakarā kļuva zināms, ka vīrietis, tomēr atradās kamerā, bet bez dzīvības pazīmēm un ar virvi ap kaklu.

Otrdienas rītā dažas stundas pirms hakera nāves, FIB direktors Džeimss Komi (James Comey) paziņoja, ka "līdz Klintones personiskām vēstulēm tika ASV ienaidnieki, bet Guccifer ir vienīgais, kurš varēšot sniegt informāciju par notikušo."

Liecināšanas laikā Lehels atzinās, ka viņam izdevās uzlauzt serveru, jo viss "esot kā uz delnas".

Ziņu lente
0