FIB neuzsāks Hilarijas Klintones kriminālvajāšanu

© Sputnik / Nikita ShohovКандидат в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон в штате Индиана
Кандидат в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон в штате Индиана - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Donalds Tramps asi kritizēja lēmumu neierosināt pret Klintoni krimināllietu. ASV prezidenta amata kandidāts paziņoja, ka "sistēma ir izkurtējusi".

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) iesaka neierosināt kriminālprocesu pret prezidenta amata kandidāti Hilariju Klintoni saistībā ar dienesta saraksti, informēja FIB direktors Džeimss Komijs, raksta Sputnik Baltkrievija.

Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps draud Klintonei ar cietumu

Skandāls, kura centrā nokļuva Klintone, izraisījās pērnā gada martā. Izrādījās, ka politiķe Valsts Departamenta vadītājas postenī 2009-2013. gadā, izmantojot savu privāto serveri, sarakstījās gan dienesta, gan privātajos jautājumos. Sakarā ar šo faktu viņu apsūdzēja par informācijas slēpšanu, valsts noslēpumu neatbilstošu drošību un to potenciālo noplūdi ārvalstu hakeriem.

"Mēs izsakām savu viedokli Tieslietu ministrijai, ka nekādas apsūdzības (Klintonei) uzrādīt nav iespējams," —paziņoja Komijs žurnālistiem.

Viņš piebilda, ka būtu pieprasījis lietas ierosināšanu, ja FIB rīcībā būtu pierādījumi par to, ka dati tika tīši atstāti neaizsargāti, vai gadījumā, ja būtu nodotas ASV intereses.

Республиканский кандидат в президенты Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps: būtu lieliski vienoties ar Krieviju
Viņš paskaidroja, ka FIB nav pierādījumu par to, ka Klintones pasta serveris, caur kuru notika viņas dienesta sarakste, būtu uzlauzts. "Mēs neatradām pierādījumus tam, ka Klintones privātais domēns būtu sekmīgi uzlauzts, " — teica Komijs.

Vienlaikus viņš atzina, ka principā pastāv iespēja, ka hakeri varētu piekļūt virknei Klintones vēstuļu, un secināja, ka tolaik "drošības kultūra" valsts departamentā "kopumā bijusi nepietiekama".

FIB lēmums izraisīja otra ASV prezidenta amata kandidāta – Donalda Trampa negatīvu reakciju. Viņš norādīja, ka Komija teiktais kompromitē valsts nacionālo drošību. "Apsūdzības nav uzrādītas. Sistēma ir izkurtējusi. Ļoti negodīgs, slikts lēmums," — rakstīja Tramps savā lapā Twitter.

Ziņu lente
0