Policija atteikusies apsargāt geju parādi Kijevā

CC BY-SA 2.0 / Benson Kua / Rainbow flag breezeФлаг ЛГБТ
Флаг ЛГБТ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Geju parāde Kijevā notiks 12. jūnijā. Pilsētas iedzīvotāji protestē pret šī pasākuma norisi.

RĪGA, 8. jūnijs — Sputnik. Kijevas policisti organizēja preses konferenci, kurā pavēstīja, ka "nepildīs vadības noziedzīgo pavēli" apsargāt ieplānoto geju parādi.

"Nacionālās policijas vadības viedoklis geju parādes jautājumā nav objektīvs <…> Mēs, Nacionālās policijas darbinieki atsakāmies izpildīt vadības noziedzīgās pavēles – sist patriotus, kuri protestē pret parādi," – policisti rakstīja Facebook.

Viņi uzskata, ka geju parāde varētu izraisīt Ukrainas galvaspilsētas iedzīvotāju negatīvu reakciju un "vēl tūkstotis brīvprātīgo no Kijevas un Ukrainas rietumiem pievienosies separātistiem."

Участники Baltic Pride в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Baltic Pride piedalās diplomāti

Policisti piebilda, ka bijuši spiesti organizēt preses konferenci uz ielas pie Nacionālās policijas galvenās pārvaldes ēkas, jo visi vadošie preses centri atteikušies piešķirt telpas šiem nolūkiem.

Geju parāde Kijevā notiks svētdien, 12. jūnijā, taču jau vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku ir parakstījuši pilsētas iedzīvotāju petīciju, kurā lūdz aizliegt pasākumu.

LGBT pārstāvji jau vairākkārt ir organizējuši akcijas Kijevā un citās Ukrainas pilsētās, un bieži vien tās beidzās ar sadursmēm starp seksuālo minoritāšu tiesību paplašināšanas piekritējiem un agresīvi noskaņotiem tradicionālo vērtību piekritējiem.

Ziņu lente
0