Amerikā Tramps ir populārāks nekā Klintone

© Sputnik / Александр Имедашвили / Pāriet pie mediju bankasМиллиардер Дональд Трамп
Миллиардер Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptaujas rezultāti liecina, ka par Donaldu Trampu gatavi balsot 45% respondentu, par bijušo valsts sekretāri — tikai 42% aptaujas dalībnieku.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik. ASV prezidenta vēlēšanu sacīkstēs republikānis Donalds Tramps kļuvis popularāks nekā kandidāte no demokrātu partijas Hilarija Klintone, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekompānijas Fox News aptaujas datiem.

Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Donalds Tramps: Igaunijas aizsardzība izmaksās pārāk dārgi

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, par miljardieri gatavi nobalsot 45% respondentu, par bijušo valsts sekretāri balsotu 42%. Pagājušajā mēnesī Klintone apsteidza konkurentu ar rādītāju 48 pret 41.

Izrādījās, ka Klintone ir īpaši populāra sieviešu vidū. Viņu atbalsta puse aptaujas dalībnieču, bet Trampu — tikai nedaudz vairāk par trešo daļu. Gandrīz tādi paši rādītāji Trampam ir vīriešu vidū.

Telekompānija uzsvēra, ka Trampu viennozīmīgi atbalsta baltie amerikāņi. Afroamerikāņi un Latīņamerikas izcelsmes amerikāņi ir gatavi balsot par Klintoni.

Jaunā ASV prezidenta vārds kļūs zināms 8. novembrī. Pašlaik abas partijas noslēdz priekšvēlēšanu procedūru, pēc tam tās izvirzīs vienu kandidātu cīņai par prezidenta krēslu. Tomēr eksperti ir pārliecināti, ka tiks izvirzīti tieši Klintone un Tramps — bijusī valsts sekretāre ievērojami apsteidz savu galveno konkurentu Bērniju Sandersu un praktiski ir nodrošinājusi sev tālāko cīņu. Savukārt miljardierim nav neviena konkurenta.

Ziņu lente
0