Divi latvieši vēlas doties uz Olimpiādi airu laivā

© Foto : boredofbordersПересечение Атлантики из Людерица в Рио-де-Жанейро
Пересечение Атлантики из Людерица в Рио-де-Жанейро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divi ceļotāji no Latvijas plāno šķērsot Atlantijas okeānu airu laivā. Šodien viņi startēja no Namībijas un trīs mēnešu laikā cer noenkuroties Brazīlijā.

Rīga, 4. maijs  — Sputnik. Šodien pl. 10.00 pēc Latvijas laika no Namībijas krastiem airu laivā sēdās divi latvieši – viņi vēlas šķērsot Atlantijas okeānu un nokļūt Riodežaneiro, kur vasarā notiks Olimpiskās un Paraolimpiskās spēles.

Pirms diviem gadiem Kārlis Bardelis velosipēdistu komandas sastāvā par godu XXII Ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos devās labdarības ziemas velobraucienā no Rīgas uz Sočiem, lai savāktu naudu Rīgas Bērnu slimnīcai. 2013. gada rudenī viņš ar krosa slidām šķērsoja Eiropu no Nordkapa raga Norvēģijā līdz Gibraltāram, bet pēc tam, 2014. gada pavasarī uz slēpēm devās gar Polāro loku, no Krievijas robežas līdz Norvēģu jūrai.

Viņa draugs un kolēģis Gints Barkovskis ir alpīnists. Viņa kontā ir virsotnes Kaukāza kalnos, Alpos un Himalajos.

Tagad viņi ir nolēmuši svinēt XXXI Vasaras Olimpiskās spēles Riodežaneiro un Atlantijas okeānu šķērsot airu laivā "Linda" bez buras, motora un pavadošā transporta, paļaujoties tikai uz savu spēku. Šodien drosmīgie ceļotāji startēja no Luderikas ostas Namībijā un cer pēc trim mēnešiem noenkuroties 6000 kilometrus tālajā Riodežaneiro.

Līdzi ceļotāji ņem gandrīz tonnu bagāžas — apģērbu, pārtiku un dzeramo ūdeni. Bardelis un Barkovskis  plāno izmantot arī jūras ūdeni, ko atsāļos ar speciālas iekārtas palīdzību. Ceļā drosminieki izmantos satelīta telefonu un saules baterijas, lai uzlādētu tā akumulatoru.

Informācija par to, kur pašlaik atrodas laiva, un uzzināt, kā klājas  abiem airētājiem, tiks publicēta projekta vietnē "Bored  of Borders" vai Facebook.

 

Ziņu lente
0