Aptauja: migranti sašķeļ Eiropas sabiedrību

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Pāriet pie mediju bankasBēgļu nometne "Tabanovce" Maķedonijā. Foto no arhīva
Bēgļu nometne Tabanovce Maķedonijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šīm apgalvojumam noteikti nepiekrīt 18% Lielbritānijas, 28% Francijas un 35% Vācijas iedzīvotāju.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Sputnik.Viedokļi aptaujas dati liecina, ka lielākā daļa aptaujāto Francijā (68%), Vācijā (61%) un Lielbritānijā (60%) uzskata, ka migranti sašķeļ sabiedrību, jo viņi necenšas apgūt Eiropas vērtības un dzīvesveidu.

Aptauju veica Francijā lielākā pētījumu kompānija IFop un britu kompānija Populus, pēc Radio un ziņu aģentūras Sputnik pasūtījuma.

Лагерь беженцев Табановце в Македонии около македоно-сербской границы - Sputnik Latvija
Baltijas valstis nav apmierinātas ar to, kā ES risina migrācijas krīzi

Atbildot uz jautājumu – "Vai Jūs piekrītat apgalvojumam: imigrācija sašķeļ sabiedrību, jo migranti necenšas apgūt Eiropas vērtības un dzīvesveidu?", 18% Lielbritānijas, 28% Francijas un 35% Vācijas iedzīvotāju atbildējuši, ka apgalvojumam noteikti nepiekrīt. Neitrāli bija 4% respondentu Vācijā, 4% — Francijā un 22% — Lielbritānijā.

Aptauju Lielbritānijā veica kompānija Populus no 2016. gada 15. līdz 21. aprīlim. Francijā un Vācijā aptauju veica kompānija IFop no 2016. gada 14. līdz 18. aprīlim. Aptaujā piedalījās 3042 respondenti: 989 cilvēki no Vācijas, 1008 cilvēki no Francijas un 1045 cilvēki no Lielbritānijas. Izlasē pārstāvēti valsts iedzīvotāji pēc dzimuma, vecuma un ģeogrāfijas. Maksimālā atlases kļūda nepārsniedz 3,1% ar varbūtību 95%.

Sputnik.Viedokli ir starptautiskais projekts, kura mērķis ir sabiedriskās domas aptauja. Tas sāka darbu 2015. gada janvārī. Par projekta sadarbības partneriem kļuva plaši pazīstamās pētījumu kompānijas Populus un Ifop – vecākā kompānija Francijā, kas nodarbojas ar sabiedriskā viedokļa aptaujām. Projekts Sputnik.Viedokļi regulāri organizē sabiedriskās domas aptaujas Eiropas valstīs un ASV aktuālos sociālos un politiskos jautājumos.

Sputnik (sputniknews.com) ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik ietver vietnes vairāk nekā 30 valodās, analogo un ciparu apraidi, mobilās lietotnes un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0