Video

Jaunais prezidents: daži fakti par Džo Baidenu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Džo Baidens ir 78 gadus vecs. Kad politiķis pirmo reizi kandidēja uz prezidenta posteni, viņš bija daudz jaunāks. Sputnik apskatā – daži Baidena politiskās karjeras stūrakmeņi.

Džo Baidens jau divas reizes kandidējis uz prezidenta posteni – viņš cerēja pārstāvēt demokrātus 1987. gadā un 2007. gadā. Toreiz gan neizdevās balotēties no partijas. Tomēr Baidena karjera ir visnotaļ spilgta.

No 2009. līdz 2017. gadam viņš pildīja viceprezidenta pienākumus Baraka Obamas valdībā. Obama viņam piešķīra Prezidenta brīvības medaļu. Pats Baidens Obamu sauca par "brāli".

Baidena privātajā dzīvē bijuši vairāki smagi brīži. Viņa pirmā sieva Nelija, politiķa mīlestība kopš skolas laikiem, un viņu meita Naomi gāja bojā autokatastrofā. Automašīnā bija arī dēli – Bo un Hanters. Zēni guva smagas traumas, taču izdzīvoja.

Dzīvesprieku Džo Baidenam atgrieza viņa otrā sieva Džilla. Starp citu, viņa būs viena no izglītotākajām pirmajām lēdijām ASV vēsturē – Džillai Baidenai ir doktora pakāpe un divi maģistra grādi! Viņa neplāno pamest pasniedzēja darbu un plāno strādāt pat pirmās lēdijas statusā.

Arī pats Baidens nav slikts pasniedzējs. Bieži vien cilvēki stājās rindās uz viņa semināriem. Starp citu, Baidens nelieto alkoholu. Un vēl viņš ir otrais katoļticīgais ASV prezidents pēc Kenedija.

  1. gadā žurnāls Time iekļāva Baidenu starp "200 nākotnes personībām, kas radīs vēsturi". Pavisam drīz mēs uzzināsim, kāds ir Baidena viedoklis par ASV vēsturi.
Ziņu lente
0