Video

"Tās ir beigas Latvijas nepilsoņiem": Lindermans par latviešu tautas "aizstāvju" viltībām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz ko cerēja Ušakovs, balsodams par padomju pieminekļu iznīcināšanu? Kāpēc krievi Latvijā vairs nebūs krievi? Kas tas ir – "nepilsoņu ēras beigas" un "samtainais genocīds"? Kādu metodi Latvija izmēģina uz "krievu spiega" ādas? Un kāpēc atsaukts atmiņā slepkava?

RĪGA, 30. septembris — Sputnik. Eiropas Parlamenta skandalozā rezolūcija, kas dod "zaļo gaismu" padomju pieminekļu nojaukšanai. Kādas sekas būs likumam par pilsonības piešķiršanu nepilsoņu bērniem. Vardarbīgā asimilācija bērnudārzos. Bezizeja, kādā iedzīts "krievu spiegs" Oļegs Buraks. Vai iespējams pretoties nacisma glorifikācijai Latvijā. Savā iknedēļas politisko notikumu apskatā Sputnik Latvija YouTube kanālā publicists Vladimirs Lindermans un žurnālists Mihails Gubins apsprieda aktuālākos politiskos jautājumus.

Eiropas Parlaments pieņēmis rezolūciju "Eiropas atceres nozīme Eiropas nākotnei", kas, pēc būtības, pielīdzina Padomju Savienības un nacistiskās Vācijas atbildību par Otrā pasaules kara kurināšanu un pat novelk vienlīdzības zīmi starp nacismu un staļinismu. No Latvijas deputātiem pret rezolūciju balsoja tikai Tatjana Ždanoka, visi pārējie, arī Nils Ušakovs un Andris Ameriks – par.

Нюрнбергский процесс (20 ноября 1945 г. - 1 октября 1946 г.) - Sputnik Latvija
Politiķis: Latvijā ir pārliecināti, ka nacistus tiesāja tikai par to, ka viņi zaudēja karu

Tā Austrumeiropa saņēmusi atļauju iznīcināt reālus vēstures faktus, iznīcināt pieminekļus. Kāpēc tad EP deputāts no "Saskaņas", bijušais Rīgas krievu mērs Nils Ušakovs atbalstījis skandalozo rezolūciju? Kāpēc viņš aizmirsis savus vēlētājus? Uz ko cerēja? Vai tiešām viņš uzskata, ka Latvijas iedzīvotājiem ir tik īsa atmiņa...

Kamēr EP cenšas aizmirst Padomju Savienību, Latvija atsauc atmiņā vienu no galvenajām problēmām – nepilsoņus. Nesen Saeimas deputāti otrajā lasījumā atbalstīja likumprojektu par pilsonības automātisku piešķiršanu Latvijā dzimušajiem nepilsoņu bērniem no 2020.gada.

Kāpēc Saeima piekāpusies un nolēmusi atbalstīt iniciatīvu, ko jau vairākus gadus centies virzīt bijušais prezidents Raimonds Vējonis? Kāpēc tāds likums ir nevis uzvara, bet gan lamatas Latvijas krieviem? Kāpēc nepilsoņu ēras beigas Latvijā nozīmē beigas visam krieviskajam valstī? Kāda šeit ir saikne?

Kā viena latviešu ģimene var "pārvest" uz latviešu valodu bērnudārzu, kurā ir liels skaits krievu bērnu? Vai pienācis "samtainā genocīda" laiks?

Банк Luminor - Sputnik Latvija
Oļegam Burakam draud naudas zaudēšana, kas tika atlikta dēla-invalīda operācijai

Uzbrukums spiegiem Latvijā. Kāpēc par spiegošanu Krievijas labā apsūdzētā bijušā IeM darbinieka Oļega Buraka ģimenei atņemti godīgi nopelnītie līdzekļi? Nesen noskaidrojies, ka banka Luminor, kurā atrodas Buraka dēla operācijai krātā nauda, nolēmusi pārtraukt ar viņu attiecības, un Buraka konti ir arestēti. Kāda loma bijusi politikai šajā ārprātā? Kāpēc Latvijā aizvien populārāks kļūst spiediens pret aktīvistiem ar banku starpniecību? Vai ir iespējams atrisināt problēmu?

Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu pret Latvijas politiķi, bijušo SS leģionāru Visvaldi Lāci saskaņā ar pantu par nacisma reabilitāciju. IK darbinieku uzmanību piesaistījusi Lāča grāmata "Latviešu leģions patiesības gaismā", ko viņš atkārtoti izdevis Rīgā pirms diviem gadiem. Autors atbalsta hitleriešu soda metodes Otrā pasaules kara laikā okupētajās Baltkrievijas teritorijās, kā arī Pleskavas, Ļeņingradas un Novgorodas apgabalos. Kāpēc Krievijas IK uzskatīja par nepieciešamu ierosināt lietu  pret Lāci? Ko cenšas panākt Krievija?

Ziņu lente
0