Video

Pentagons publicēja video ar aizliegto ieroci

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienu no "Tomahauka" veidiem palaida Kalifornijā uz San Nikolasa salas un publicēja izmēģinājumu video.

ASV valdība publicējusi Internetā spārnotās raķetes "Tomahauks" izmēģinājumu videoierakstu, šī raķete tika aizliegta pēc Līguma par vidēja un mazāka darbības rādiusa raķešu likvidāciju (INF līgums). Palaišana notika 18. augustā uz San Nikolasa salas, Kalifornijā. Mērķis tika iznīcināts vairāk nekā 500 kilometru attālumā.

Пуск американской управляемой ракеты Tomahawk - Sputnik Latvija
Krievija komentēja ASV veiktos INF aizliegtās raķetes izmēģinājumus

Saskaņā ar 1987. gadā starp Padomju Savienību un ASV noslēgto INF līgumu, nedrīkstēja izmantot raķešu izstrādes, kuru darbības rādiuss sastādīja no 500 līdz 5500 kilometriem. Pentagons paziņoja, ka izmēģinājumi tika veikti ar mērķi pilnveidot tehnoloģijas. Taču Krievija uzskata, ka tā ir militārās spriedzes palielināšana.

Krievija vairākkārt paziņojusi, ka tā vienmēr ir ievērojusi INF līguma nosacījumus. KF ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs paziņoja par savām raizēm saistībā ar visu nosacījumu ievērošanu ASV.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins teica, ka visi KF piedāvājumi attiecībā uz atbruņošanos "paliek uz galda, un durvis ir atvērtas", taču pieprasīja Krievijas ministriem turpmāk neiniciēt nekādas pārrunas par šo problēmu.

Ziņu lente
0