Video

MiG-31 maksimālā ātrumā un augstumā: pārtveršana stratosfērā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas iznīcinātāji MiG-31 sarīkoja mācību kauju 20 tūkstošu metru augstumā un ar ātrumu 2,5 tūkstoši kilometru stundā.

Krievijas Klusā okeāna flotes jūras aviācijas iznīcinātāji MiG-31BM stratosfērā pārtvēra nosacīto valsts gaisa telpas pārkāpēju. Mācību kauja notika 20 tūkstošu metru augstumā. Krievijas Aizsardzības ministrija norādīja, ka tas ir jaunāko iznīcinātāju-pārtvērēju darbības maksimālais augstums.

Piloti vadīja kaujas mašīnas ar ātrumu 2,5 tūkstoši kilometru stundā. Nosacītā pārkāpēja meklējumus veica pašas ekipāžas, virszemes PGA līdzekļi mācībās nepiedalījās. Mērķi tika sekmīgi likvidēti ar raķešu bruņojumu maksimālā attālumā. Kadros, kas filmēti no kabīnes, redzamas jūras aviācijas pilotu darbības, kā arī panorāma, kas pavērās pilotiem lidojumā stratosfērā.

MiG-31BM ir divvietīgā virsskaņas liela darbības rādiusa iznīcinātāja-pārtvērēja MiG-31 modernizēta versija. Jaunā mašīna saņēmusi uzlabotu bruņojuma kontroles sistēmu un modernizētu radiolokatoru. Kara lidmašīna paredzēta gaisa mērķu pārtveršanai un iznīcināšanai jebkādā augstumā, jebkādos meteoroloģiskajos apstākļos, neskatoties uz pretinieka radiolokācijas traucējumiem.

Ziņu lente
0