Politika

Latvija apstiprinājusi sankcijas pret Baltkrieviju

© Foto : Latvian Foreign Ministry / Ārlietu ministrijaМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija un Igaunija, sekojot Lietuvas pēdās, ieviesušas individuālas sankcijas pret virkni Baltkrievijas amatpersonu.

RĪGA, 22. augusts - Sputnik. Latvija un Igaunija ieviesīs individuālas sankcijas pret Baltkrievijas amatpersonām, informēja Latvijas Ārlietu ministrija.

Abu Baltijas valstu Ārlietu ministriju paziņojumā pauda dziļas bažas sakarā ar to, ka Baltkrievijas sabiedrība nav atzinusi valstī notikušās prezidenta vēlēšanas un aicināja atrisināt krīzi Baltkrievijā miermīlīgi un likumīgi.

"Latvija un Igaunija ir sagatavojušas Baltkrievijas amatpersonu sarakstus. Sankcijās būs paredzēts vīzu izsniegšanas aizliegums," teikts paziņojumā.

Atzīmēts, ka Baltkrievijas amatpersonu saraksti jau ir sagatavoti, taču nav precizēts, pret ko tieši tiks vērsti sankciju ierobežojumi.

Trešdien Lietuva iekļāva sankciju sarakstā 32 Baltkrievijas amatpersonas, ieskaitot valsts prezidentu Aleksandru Lukašenko. Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs paziņoja, ka runa ir par aizliegumu iebraukt Lietuvā.

Президент РФ В. Путин в режиме видеоконференции провел совещание с руководителями субъектов РФ - Sputnik Latvija
Politika
ES Padomes vadītājs apsprieda ar KF prezidentu situāciju Baltkrievijā. Ko pateica Putins

Masu protesti Baltkrievijā sākās 9. augustā pēc prezidenta vēlēšanām. Saskaņā ar CVK datiem, Lukašenko saņēmis 80,1% balsu, Tihanovska – 10,1%. Opozīcija neatzina balsošanas rezultātus un aicināja organizēt jaunas vēlēšanas. Tihanovska devās uz Lietuvu, bet valstī sākās protesti.

Varasiestādes stingri apspieda protestus, aizturēti vairāk nekā 6,7 tūkstoši cilvēku, vairāki simti cietušo, ieskaitot 121 kārtības sargu, trīs cilvēki gājuši bojā.

Vēlāk varasiestādes atteicās no mītiņu izkliedēšanas ar varu. Protestu akcijas valstī turpinās divas nedēļas.

Opozīcija informēja, ka tiek veidota koordinācijas padome, kuras mērķis, pēc viņu vārdiem, būs varas un sabiedrības dialogs. Baltkrievijas Ģenerālprokuratūra ierosinājusi krimināllietu – tā norādīja, ka padomes mērķis ir varas sagrābšana valstī.

Ziņu lente
0