Politika

Trampa izredzes tikt pārvēlētam izgaist acu priekšā

© AP Photo / Alex BrandonПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašlaik Donalda Trampa vēlēšanu reitings atsevišķās aptaujās turas pie atzīmes zem 40% un turpina kristies.

RĪGA, 19. jūlijs – Sputnik. Pašreizējā ASV prezidenta Donalda Trampa reitings ir nolaidies zem 40%, vēsta Sputnik Baltkrievija ar atsauci uz nacionālās aptaujas 270 to Win datiem.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks 3. novembrī. Galvenie pretendenti uz vietu Baltajā namā ir divi: esošais prezidents Donalds Tramps un bijušais viceprezidents Džo Baidens.

Trampa izredzes tikt pārvēlētam turpina kristies kopš pavasara. Tā, saskaņā ar jaunākās nacionālās aptaujas 270 to Win datiem, viņa reitings pazeminājies līdz 39,6%, kamēr Baidenam tas ir 48,9%.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Viedoklis
Vašingtona nolēmusi sodīt Eiropu pa īstam

RealClear Politics aptauja sniedz Trampam 40,1%, viņa konkurentam-demokrātam – 48,7%.

Nacionālā aptauja Ipsos/Reuters arī sniedz Trampam mazāk par 40% (37%), savukārt Baidenam – 47%. Līdzīgu ainu demonstrē arī citi socioloģiskie dienesti.

Baidena izredzes tikt ievēlētam var palielināt "otrā numura" izvēle – viceprezidenta kandidatūra. Atkarībā no personas, reitings var ievērojami pieaugt. Starp galvenajiem pretendentiem uz viceprezidenta amatu demokrātu administrācijā sauc Kamillu Harisu un Sjūzanu Raisu, nesliktas izredzes ir Elizabetei Vorenai un pat bijušajai pirmajai lēdijai Mišelai Obamai.

Savukārt Tramps dosies uz vēlēšanām, kā tiek gaidīts, ar Maiku Pensu, kurš ir esošais viceprezidents.

Interesanti, ka 2016. gadā aptaujas izteica pārliecinošu demokrātes Hilarijas Klintones uzvaru, taču Tramps vienalga spēja uzvarēt pēc ievēlētāju skaita, lai arī guva mazāku vēlētāju atbalstu. Skaidrāka aina attiecībā uz viņa izredzēm palikt uz otro termiņu kļūs jau rudenī.

Ziņu lente
0