Politika

Pret Mārtiņu Bondaru vēršas pat partijas biedri

© Sputnik / Sergey MelkonovГости вернисажа - политик Мартиньш Бондарс с супругой – художницей Иевой Бондаре.
Гости вернисажа - политик Мартиньш Бондарс с супругой – художницей Иевой Бондаре. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mārtiņa Bondara atteikšanās atkāpties no Budžeta un finanšu komisijas vadītāja amata var novest pie apvienības "Attīstībai/Par!" sašķelšanās.

RĪGA, 15. maijs – Sputnik. Daļa partiju apvienības "Attīstībai/Par!" locekļu vēlas, lai viņu partijas biedrs Mārtiņš Bondars pamet Budžeta un finanšu komisijas vadītāja amatu, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Мартиньш Бондарс - Sputnik Latvija
Pienācis laiks aiziet: sociālie tīkli aicina demisionēt Saeimas Budžeta komisijas vadītāju

Aprīļa beigās Augstākā tiesa atteicās ierosināt kasācijas tiesvedību "Latvijas Krājbankas" lietā un atzina, ka bankas valdes locekļi nerīkojās kā godprātīgi saimnieki. Tādējādi Bondaram un viņa kolēģiem joprojām ir pienākums samaksāt 15 miljonus eiro, kurus no tiem pieprasa bankas maksātnespējas administrators "KPMG Baltics".

Pēc šī notikuma kārtējo reizi tika rosināts jautājums par to, kādēļ cilvēks ar šādu pagātni vada Saeimas Budžeta un finanšu komisiju. "Attīstībai/Par!" iestājās par Bondaru un piedāvāja ļaut viņam pastrādāt. Taču, kā noskaidrojās, ne visi partijas biedri šim lēmumam piekrīt.

Saeimas deputāte no "Attīstībai/Par!" Inese Voika apstiprināja LTV, ka daži viņas partijas biedri no "Kustība Par!", kura ir apvienības sastāvā, uzskata, ka Bondaram nevajadzētu turpināt vadīt Saeimas Budžeta un finanšu komisiju.

Pēc Voikas sacītā, "Kustība Par!" vērsās pie kolēģiem apvienībā ar vēstuli. Pēc atbildes saņemšanas tiks apspriestas turpmākās darbības. Tāpat pirmdien partijas padome uzaicināja Bondaru, lai aprunātos.

"Es uzskatu, ka šādā situācijā no atbildīgas politikas viedokļa komisijas vadība būtu jānodod kādam citam. Viens ir iestāties par jaunu politiku teorētiski, un tad ir šis gadījums vai kāds cits konkrēts gadījums, un tas prasa padziļinātas diskusijas un es ļoti priecājos, ka tās notiek," teic viņa.

Мартиньш Бондарс - Sputnik Latvija
"Nekaunības kalngals": medaļa Saeimas deputātam aizkaitinājusi sociālos tīklus

Deputāti Mārtiņš Staķis un Marija Golubeva ("Attīstībai/Par!") pagaidām nebija gatavi apspriest šo jautājumu ar žurnālistiem. Apvienības trešās daļas, partijas "Izaugsme" pārstāvis, deputāts Andris Skride, arī atteicās runāt par šo tēmu pirms partijas valdes sapulces.

Neredz pamatu aiziet arī pats Bondars. Atbildot uz žurnālista repliku, ka šādos gadījumos Skandināvijas valstīm, piemēram, politiķi demisionētu, deputāts atbildēja vienkārši.

"Neesmu ne atbildīgs, ne vainīgs pie tā, kas noticis ar šiem diviem kredītiem. Var jau gribēt skandināvisku politiku, bet tad jābūt skandināviskām tiesām," sacīja Bondars.

Ziņu lente
0