Politika

Levits izsludinājis 5 likumu grozījumus: tie ir saistīti ar ārkārtējo situāciju Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Covid-19 izplatības novēršanas nolūkos ieviestā ārkārtēja situācija Latvijā likusi valdībai pieņemt likumu grozījumus. Valsts prezidents Egils Levits ir tos oficiāli izsludinājis.

RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. Oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis tiek ziņots, ka Latvijas prezidents Egils Levits ir izsludinājis piecus likumu grozījumus, raksta Mixnews.lv.

Šie grozījumi ir pieņemti saistībā ar ārkārtējo situāciju, kuru ieviesa Latvijā ar mērķi novērst koronavīrusa izplatību.

Tostarp Levits izsludināja grozījumus likumā par valsts iestāžu darbu ārkārtējās situācijas laikā, ko pieņēma ar mērķi nodrošināt nepārtrauktu un efektīvu šo iestāžu darbu.

Tajos noteikti darba pamata principi un apkopoti personu un iestāžu tiesības un pienākumi uz laiku, kamēr valstī neizdosies apturēt Covid-19 izplatību.

Tāpat prezidents izsludinājis grozījumus likumā par ar vīrusa izplatības saistītu valsts draudu un to seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem. Tagad ministri varēs pagarināt ārkārtējo stāvokli tik reižu, cik tas būs nepieciešams. Iepriekš ārkārtējo situāciju varēja pagarināt tikai vienu reizi.

Neskaitot to, Levits izsludināja grozījumus likumā par maternitātes un slimības apdrošināšanu. Šie grozījumi paredz pabalstu saņemšanu bērniem, kuri pat ir sasnieguši pilngadību, ja viņu pilngadība tika sasniegta ārkārtējās situācijas perioda laikā.

Президент Латвии Эгилс Левитс  - Sputnik Latvija
Politika
Vai grib kļūt par otro Kārli Ulmani? Kāpēc Levits ierosina mainīt Satversmi

Starp grozījumiem ir arī Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumi. Tie paredz naudas sodu palielināšanu par ierobežojumu pārkāpšanu, kuru mērķis ir novērst koronavīrusa izplatību Latvijā. Pie tam minimālais naudas soda apmērs noteikts 10 eiro apmērā, savukārt maksimālais – 2000 eiro.

Saskaņā ar 4. aprīļa datiem, Latvijā tika reģistrēti 16 jauni koronavīrusa inficēšanās gadījumi. Tādējādi, saslimušo skaits valstī ir pārsniedzis 500 cilvēku.

Kopumā ir veikti 19 380 testi.

Tiek ziņots arī par divu sirmgalvju nāvi. Taču ārsti sliecas domāt, ka viņi nomira ne no koronavīrusa, bet savu sākotnējo slimību dēļ.

Ziņu lente
0