Politika

Ušakovs sniedza prognozi attiecībā uz Rīgas domes nākotni

© Sputnik / Sergey MelkonovНил Ушаков на конгрессе партии "Согласие"
Нил Ушаков на конгрессе партии Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselīgas priekšvēlēšanu kampaņas vietā populisms un histērija, saliedētas domes vietā sadrumstalotība, prognozē bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs.

RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts no "Saskaņas", bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs pareģo Rīgas domei vēl lielāku sadrumstalotību pēc vēlēšanām, vēsta Mixnews.lv.

Pēc Ušakova domām, priekšvēlēšanu kampaņa būs pārpildīta ar histēriju un populismu. Un pēc ārkārtas vēlēšanām situācija Rīgas domē nemainīsies.

Bijušais Rīgas mērs uzskata, ka dome kļūs vēl sadrumstalotāka, nekā tagad, lielā frakciju skaita dēļ.

Vienīgie, kas paliks virs ūdens, jeb būs monolīti vispārēja fragmentāruma fonā, būs partija "Saskaņa". Viņi arī pildīs solījumus, kas tika doti Rīgas iedzīvotājiem.

Съезд партии Согласие - Sputnik Latvija
Politika
"Saskaņā" pastāstīja, kurš varētu kļūt par jauno "Ušakovu"

Atgādināsim, ka Latvijas Saeima iepriekš atbalstīja likumprojektu "Par Rīgas domes atlaišanu". Saskaņā ar Pašvaldību likumu galvaspilsētā tiks iecelta pagaidu administrācija, kas pildīs domes funkcijas līdz brīdim, kad pašvaldība jaunajā sastāvā sapulcēsies uz pirmo sēdi.

Latvijas prezidents Egils Levits izsludinās likumu par Rīgas domes atlaišanu jau šonedēļ, un tad ārkārtas vēlēšanas varētu notikt 25. aprīlī.

Piektdien, 21. februārī, kļuva zināms, ka partiju "Gods kalpot Rīgai" pameta seši tās valdes locekļi – pieci no tiem ir Rīgas domes deputāti.

No partijas izstājās Eižēnija Aldermane, Irina Viņņika, Igors Solomatins, Andrejs Kameneckis, Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko un Vjačeslavs Stepaņenko, kurš ir Mājokļa un vides komitejas vadītājs.

Interesanti, ka Stepaņenko un Solomatinam bija jābūt iekļautiem GKR sarakstos, taču tagad viņus aizstās ar citiem kandidātiem.

Ziņu lente
0