Politika

"Saskaņā" pastāstīja, kurš varētu kļūt par jauno "Ušakovu"

© Sputnik / Sergey MelkonovСъезд партии "Согласие"
Съезд партии Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīdziniekiem simpatizējošs, taču politikā iepriekš nebijis cilvēks – šāds kandidāts var kļūt par pirmo numuru "Saskaņas" sarakstā Rīgas domes vēlēšanās.

RĪGA, 16. februāris – Sputnik. "Saskaņas" valdes loceklis, Saeimas deputāts Valērijs Agešins pastāstīja, kas var kļūt par pirmo numuru "Saskaņas" sarakstā gaidāmajās Rīgas domes vēlēšanās, vēsta Bb.lv.

Neraugoties uz to, ka precīzs vēlēšanu datums vēl nav noteikts, jau ir zināms, ka tās notiks. Latvijas prezidentam Egilam Levitam atliek vien parakstīt attiecīgo likumu.

Un šajās vēlēšanās, pēc Agešina sacītā, "Saskaņa", visticamāk, prezentēs ar pirmo numuru sarakstā absolūti jaunu cilvēku. Konkrētus vārdus Agešins nenosauca.

Viņš atzīmēja, ka, visticamāk, tas būs cilvēks, kurš iepriekš nav nodarbojies ar politiku, taču simpatizē Rīgas iedzīvotājiem.

Pēc Agešina sacītā, 22. februārī notiks domes partijas "Saskaņa" sēde. Tur deputāti apspriedīs situāciju Rīgā un izanalizēs pieļautās kļūdas, kā arī izskatīs jaunas iespējas.

Рижская дума - Sputnik Latvija
Politika
Pagaidu saimnieki gatavojas darbam Rīgas domē: ko pateica jaunais "mērs"

Agešins uzsvēra, ka "Saskaņa" politikā nav sprinteris, bet gan garāku distanču skrējējs.

Iepriekš kļuva zināms, ka bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs nebalotēsies Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās. Vietas sarakstā tiks sadalītas starp citiem kandidātiem.

Toties Oļegs Burovs paziņoja, ka balotēsies un būs pirmais numurs partijas "Gods kalpot Rīgai" sarakstā.

Gaidāmās ārkārtas vēlēšanas kļūs par pirmajām, kurās līdzšinējie ilgus gadus bijušie partneri – "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" – piedalīsies ar atsevišķiem vēlēšanu sarakstiem.

Kad prezidents būs izsludinājis likumu "Par Rīgas domes atlaišanu", Centrālajai vēlēšanu komisijai piecu dienu laikā būs jāizsludina nākamo vēlēšanu datums. Provizoriski, balsojums par jauno galvaspilsētas pašvaldības sastāvu notiks 25. aprīlī.

Ziņu lente
0