Politika

Levits: Kariņa valdība ir stabila, jo citu variantu nav

© Photo Valsts kanceleja/ State ChancelleryПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш и президент Латвии Эгилс Левитс
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш и президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divdesmit trešajā janvārī palika gads kopš darbu uzsākusi Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") valdība; Latvijas prezidents par tās galveno sasniegumu uzskata Moneyval pozitīvo ziņojumu.

RĪGA, 31. janvāris – Sputnik. Latvijas prezidents Egils Levits sniedzis vērtējumu pirmajam Krišjāņa Kariņa valdības darba gadam. Pēc viņa sacītā, Ministru kabineta stabilitāti nodrošina alternatīvu trūkums.

Levits paziņoja LTV raidījumam "Rīta Panorāma", ka Krišjānis Kariņš vada īpašu koalīciju – piecu partiju koalīciju, viena no kurām atradās uz sabrukuma robežas. Pēc prezidenta teiktā, visi šie politiskie spēki ir ļoti dažādi, taču tā ir vienīgā pieņemamā koalīcija esošajā parlamentā.

"Es teiktu, ka ir padarīts solīds darbs," paziņoja prezidents, atzīstot, ka valdības darba vērtējums sabiedrībā ir zems, taču tas esot raksturīgi visām Latvijas valdībām.

Бизнесмены - Sputnik Latvija
Austrijas bankas dod pat latviešu menedžerus: tranzīts un tirdzniecība maina darba vietu

Par Kariņa valdības sasniegumu Levits uzskata neseno Moneyval pozitīvo vērtējumu Latvijai, jo tieši šī valdība "izvilka Latviju no purva", kurā tā bija nokļuvusi problēmu finanšu sektorā dēļ. Pēc prezidenta sacītā, Moneyval ziņojums iedveš cerību, ka valsts netiks iekļauta pelēkajā sarakstā, taču šajā jautājumā viņš saglabā piesardzīgu optimismu.

Runājot par nodokļu reformu, Levits paziņoja, ka par vienu no esošā Ministru kabineta galvenajiem uzdevumiem jākļūst taisnīgai nodokļu sistēmai: no jauna ir jāpārvērtē tas, vai patiešām ir nepieciešams tik liels nodokļu režīmu skaits un vai vieni vai otri atvieglojumi patiešām ir pamatoti.

Ideju apvienot trīs valsts specdienestus vienā Levits neuzskata par optimālu variantu – tas izveidotu informācijas monopolu un dominējošu stāvokli.

Ziņu lente
0