Politika

Putins ieteicis Asadam uzaicināt Trampu uz Damasku

© Sputnik / Michael Klimentyev / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Сирии Башар Асад и президент России Владимир Путин во время встречи
Президент Сирии Башар Асад и президент России Владимир Путин во время встречи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sīrijas prezidents Bašars Asads sarunā ar Krievijas prezidentu pajokoja: ja Tramps ieradīsies Damaskā pa ceļu, ko pārvarēja apustulis Pāvils, viņš noteikti labosies.

RĪGA, 13. janvāris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins, uzturoties vizītē Damaskā, ieteica Sīrijas valsts vadītājam Bašaram Asadam uzaicināt ciemos ASV līderi Donaldu Trampu, vēsta RIA Novosti. Abu valstu vadītāju saruna notika laikā, kad viņi apmeklēja Sv. Jaunavas Marijas pareizticīgo baznīcu. Tās fragments bija redzams programmā "Maskava. Kremlis. Putins" telekanālā "Rossija 1".

Президент Сирии Башар Асад - Sputnik Latvija
Intervija
"Pienācis laiks patiesībai": Sīrijas prezidents Asads pārtraucis ilgu klusumu

Baznīcā abu valstu vadītāji sarunājās par apustuli Pāvilu, kurš, saskaņā ar leģendu, pārgājis kristietībā pie Damaskas vārtiem. Leģenda vēsta, ka ceļā uz pilsētu viņam redzi laupījusi spilgta gaisma no debesīm, parādījies Kristus un licis viņam doties taisnā ceļā pie bīskapa, ja viņš vēlas atgūt redzi.

Bašars Asads pajokoja: "Ja Tramps atnāks pa šo ceļu, arī viņš labosies." "Labosies, labosies... Uzaiciniet, viņš atbrauks," atbildēja Putins. Sīrijas prezidents apliecināja, ka ir gatavs uzņemt Savienoto Valstu vadītāju, savukārt Krievijas prezidents atbildēja: "Es viņam nodošu".

Vladimirs Putins ieradās vizītē Damaskā pagājušajā nedēļā. Viņš apmeklēja Krievijas Bruņoto spēku komandpunktu un tur tikās ar Sīrijas prezidentu Bašaru Asadu. Tāpat viņš izbrauca pa Damasku, apmeklēja Sv. Jaunavas Marijas pareizticīgo baznīcu un Omeijādu mošeju – vienu no vecākajām mošejām pasaulē.

Ziņu lente
0