Politika

Uzbrukumi un ģenerāļa slepkavība nav iemesls: Latvijas kareivji nepametīs Irāku

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр обороны Латвии Артис Пабрикс
Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks neredz iemeslus pārtraukt militāro misiju Irākā un izvest no valsts Latvijas karavīrus.

RĪGA, 5. decembris - Sputnik. 2. janvāra naktī ASV organizēja uzbrukumu Bagdādes lidostas rajonā pret Irānas armijas elitārās vienības komandieri ģenerāli Kasemu Suleimani un Irākas šiītu zemessargu komandiera vietnieku Abu Mahdi al Muhandisu, kurus Vašingtona vaino par uzbrukumu ASV vēstniecībai Bagdādē 31. decembrī.

Kopš 2016. gada Irākā NATO spēku kontingentā ir arī Latvijas karavīri. 2018. gadā antiteroristiskajā operācijā "Inherent Resolve" piedalījās 6 kareivji no Latvijas.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Latvijas ārlietu ministrs attaisno ASV apšaudes Irākā

2018. gadā Saeimā tika iesniegts atbilstošs likumprojekts par misijas termiņa pagarināšanu un militārā kontingenta paplašināšanu Irākā. Plānots, ka Latvijas karavīri uzturēsies Irākā līdz 2020. gada 1. februārī. Likumprojekts tika pieņemts, to atbalstīja visi 78 Saeimas sēdē klātesošie deputāti.

Arī tagad, pēc notikumiem Tuvo Austrumu valstī Latvijas kareivji Irāku nepametīs, informēja valsts aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Viņš apgalvoja, ka AM seko situācijai un nesaskata iemeslus, kuru dēļ kareivji būtu jānogādā dzimtenē.

Informācijas par to, ka patlaban kareivji Irākā būtu vairāk apdraudēti nekā iepriekš, nav, it īpaši ņemot vērā viņu uzdevumus un atrašanās vietu, paskaidroja Pabriks.

Vēl vairāk, politiķis savā lapā Twitter pauda atbalstu ASV.

"Mēs esam solidāri ar ASV tiesībām aizsargāt savus karavīrus un diplomātisko personālu. Kāpēc neviens nevaicā, ko ģenerālis Suleimani darīja uz svešās Irākas zemes?" interesējās Pabriks.

Iepriekš arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs paziņoja, ka Latvija ir solidāra ar saviem sabiedrotajiem – ASV.

Ziņu lente
0