Politika

"Divkosīga politika". Militārais eksperts par raķešu izmēģinājumiem ASV

© Sputnik / Алексей Агарышев / Pāriet pie mediju bankasЗдание Пентагона. Вашингтон.
Здание Пентагона. Вашингтон. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagons izmēģinājis raķeti, ko agrāk aizliedza Līgums INF. Militārais politologs Andrejs Koškins atzīmēja, ka šīs raķetes izstrādes darbi, visticamākais, sākti līguma darbības laikā.

RĪGA, 13. decembris – Sputnik. ASV izmēģinājušas konvencionālo vidēja darbības rādiusa sauszemes ballistisko raķeti, ko agrāk aizliedza Līgums par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju, vēsta RIA Novosti.

Пуск американской управляемой ракеты Tomahawk - Sputnik Latvija
Krievija komentēja ASV veiktos INF aizliegtās raķetes izmēģinājumus

"Šodien, 2019. gada 12. decembrī aptuveni pl. 8:30 no rīta (pl. 18.30 pēc Latvijas laika – red.) no GKS bāzes "Vanderberga", Kalifornijā Aizsardzības ministrija izmēģinājusi sauszemes bāzes konvencionālās konfigurācijas ballistisko raķeti. Patlaban novērtējam rezultātu," aģentūrai pavēstīja aviobāzes pārstāvis.

Vēlāk Pentagona vadītājs Marks Espers informēja, ka izmēģinājumi bijuši veiksmīgi.

Šī gada augustā Pentagons izmēģināja konvencionālo sauszemes bāzes spārnoto raķeti, ko iepriekš aizliedza līgums INF. Zināms, ka raķete sekmīgi trāpījusi mērķī vairāk nekā 500 km attālumā.

Šādas darbības demonstrē ASV divkosīgo politiku, uzskata militārais politologs, Krievijas Ekonomikas universitātes Politoloģijas un socioloģijas katedras vadītājs Andrejs Koškins.

"Šodien ASV cenšas pēc iespējas ātrāk apgūt vidēja un maza darbības rādiusa raķetes, un viņus nemulsina, ka viņi strādāja pie šiem projektiem arī INF darbības periodā. Tā izskatās Savienoto Valstu divkosīgā politika, viņi pat nepilda līgumus, ko paraksta starptautiskajā arēnā. Tātad patlaban varam sagaidīt, ka ASV izvietos vidēja darbības rādiusa raķetes Eiropas kontinentā, kas radīs nopietnu sašutumu eiropiešu vidū. Savukārt Krievija būs spiesta veikt atbilstošus adekvātus pasākumus, lai draudus neitralizētu," atzīmēja Andrejs Koškins radio Sputnik ēterā.

Līguma par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju darbība pārtraukta 2. augustā pēc ASV iniciatīvas. Šī gada sākumā Vašingtona ziņoja par nodomu vienpusējā kārtībā lauzt vienošanos un apsūdzēja Krieviju par tās ilgstošiem pārkāpumiem. Jūlija sākumā KF prezidents Vladimirs Putins parakstīja likumu par Krievijas dalības pārtraukšanu minētajā līgumā.

Krievija jau vairākkārt ir apliecinājusi, ka stingri pildīja INF noteikumus.

Ziņu lente
0