Politika

Burovs: valsts vēlas pārņemt Rīgas ostu nebūt ne Lemberga dēļ

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Олег Буров
Мэр Риги Олег Буров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Oļegs Burovs paskaidroja, ar ko saistīts valdības lēmums pārņemt savā ziņā Rīgas ostu līdz ar Ventspils ostu.

RĪGA, 12. decembris – Sputnik. Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš informēja, ka sakarā ar ASV sankcijām pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu kontrole pār Ventspils un Rīgas ostām pāries valsts rokās.

Rīgas mērs Oļegs Burovs intervijā Sputnik Latvija uzsvēra, ka tamlīdzīgs lēmums nav pamatots.

"Ventspils osta patiešām ir saistīta ar Lembergu, taču starp Rīgas ostas nacionalizāciju un Lemberga iekļaušanu ASV sankciju sarakstā nav nekāda sakara. Iepriekš tamlīdzīgu vēlmi pauda vairākas partijas, kas patlaban veido valdību, un tagad tās vienkārši izmanto gadījumu un pilda savu vēlēšanos. Pie tam Liepājas osta paliek pašvaldības ziņā," atzīmēja Burovs.

Mērs apliecināja, ka galvaspilsētas pašvaldība šādu valdības lēmumu vērtē ļoti negatīvi.

"Ne jau ASV Finanšu ministrija gribēja, lai ostas pārietu valdības rokās. Tā ir vienas mūsu konkrētas partijas pozīcija... Mēs iebilstam. Jāskatās, kāda motivācija tiks izvirzīta un ar kādiem juridiskajiem instrumentiem tam var stāties pretī. Pagaidām nav skaidrs, ar kādiem iemesliem tiks pamatota Rīgas ostas pārvešana valsts kontrolē, ir jāredz dokumenti," paskaidroja Burovs.

Свободный порт Вентспилса - Sputnik Latvija
Politika
Apsteigt ASV: valsts vēlas pārņemt savā ziņā ostas Rīgā un Ventspilī

Lai arī osta atrodas Rīgas administratīvajā teritorijā, pašvaldība tās darbību vairs nekontrolēs, konstatēja galvaspilsētas mērs. "Pagaidām ir pieņemts negaidīts politiskais lēmums, tas arī viss. Mainīt likumus – tas ir parlamenta darbs. Mūsu uzdevums – novērtēt tā darbu," piezīmēja Burovs.

Patlaban Burovs ieņem Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja posteni, valdē strādā vēl trīs Rīgas domes pārstāvji un četri valsts pārstāvji.

Ziņu lente
0