Politika

Krievijas politiķis atklāja Ukrainas prezidenta reitinga krišanās iemeslus

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes deputāts paskaidroja, kāda iemesla dēļ strauji krītas Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska reitings.

RĪGA, 2. decembris — Sputnik. Vladimira Zeļenska popularitāte Ukrainas pilsoņu acīs strauji krītas tāpēc, ka, pildot Ukrainas aizokeāna aizbildņu gribu, viņš nespēj īstenot agrāk dotos solījumus, secināja Krievijas Valsts domes izglītības un zinātnes komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Ņikonovs, vēsta Sputnik Igaunija.

"Pusgadu ilgās prezidentūras laikā Zeļenskis zaudējis divdesmit procentus reitinga. Vajadzēja pacensties, taču aizokeāna aizbildņi ne to vien var iemācīt. Galvenais iemesls: Zeļenskis nespēj izpildīt savus galvenos priekšvēlēšanu solījumus," Ņikonovs pastāstīja savā lapā Facebook.

Krievijas politiķis konstatēja, ka Zeļenskim nav līdzekļu, ar ko cīnīties pret korupciju – tā kļuvusi par Ukrainas ekonnomiskās dzīves organisku elementu. Savukārt likums par zemi, kura pieņemšanu panācis Ukrainas prezidents, pēc Vjačeslava Ņikonova domām, mazinājis atbalstu ne tikai no vienkāršo ukraiņu, bet arī oligarhu puses, kuri bīstas, ka viņu biznesu no valsts var izspiest pārrobežu kapitāls.

Valsts domes deputāts norādīja, ka Zeļenskis ir bezspēcīgs arī bruņotā konflikta noregulēšanas jautājumā – prezidentam rokas saistījusi ārējā pārvalde, kam miers Ukrainā nav vajadzīgs.

Vienlaikus, atgādināja Vjačeslavs Ņikonovs, Kijevas nekontrolēto Donbasa teritoriju iedzīvotāji nevēlas pieņemt svešas vērtības un atgriezties Ukrainas sastāvā. Politiķis konstatēja, ka to spilgti apliecina pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas pieņemtais likumdošanas akts par valsts robežu.

Ņikonovs ieteica Kijevas aizbildņiem viņpus okeāna nelīst Ukrainas iekšējās lietās un sākt risināt pašiem savas problēmas. Pēc deputāta domām, par tādu uzskatāma krīze militāri politiskajā blokā NATO un "neototalitārisma modelī, ko Amerika, tās elite cenšas uzspiest visai pasaulei".

Iepriekš Kijevas Starptautiskais socioloģijas institūts publicēja nesenās aptaujas rezultātus, kuri rāda: pozitīvu attieksmi pret Vladimiru Zeļenski pauduši tikai 52% Ukrainas pilsoņu. Pie tam šī gada septembrī Ukrainas prezidenta popularitāte sasniedza 73% līmeni.

Президент Франции Эммануэль Макрон, президент РФ Владимир Путин, канцлер Германии Ангела Меркель (слева направо), архивное фото - Sputnik Latvija
"Normandijas četrinieka" līderi vienojušies par tikšanos

9.decembrī Parīzē notiks "Normandijas četrinieka" valstu – Krievijas, Francijas, Vācijas un Ukrainas – līderu tikšanās.

Gatavojoties samitam, Doņeckas tautas republikas Tautas padome pieņēma likumu "Par DTR valsts robežu". Dokuments nostiprina pašpasludinātās republikas robežas visā Doņeckas apgabala teritorijā.

DTR vadītājs Deniss Pušiļins norādīja, ka robežu nostiprināšana šajā teritorijā atbilst Konstitūcijai, kas pieņemta 2014.gadā saskaņā ar neatkarības referenduma rezultātiem.

"Saskaņā ar mūsu Konstitūciju, Doņeckas Tautas Repblikas teritoriju veido visa bijušā Doņeckas apgabala teritorija. Tas mums nostiprināts Konstitūcijā no 2014.gada. Nekas nav mainījies," pavēstīja Pušiļins.

Ziņu lente
0