Politika

Berlīnē norāda, cik bīstamas ir pret Krieviju vērstās sankcijas

© Sputnik / Савельев Виталий / Pāriet pie mediju bankasЗдание Бундестага (Федерального Собрания Германии)
Здание Бундестага (Федерального Собрания Германии) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu politiķis atzīmēja: ja ierobežojošie pasākumi pret Maskavu līdz šim nav devuši rezultātus, tās, acīmredzot, ir "nepareizas zāles".

RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. Pret Krieviju vērstās sankcijas Maskavu nav ietekmējušas, taču nodarījušas nopietnu kaitējumu vācu kompānijām, un to pagarināšana kaitē biznesam. Šādu viedokli pauda Bundestāga Ekonomikas un enerģētikas komitejas priekšsēdētājs Klauss Ernsts (Kreisā partija) radiostacijas Deutschlandfunk ēterā.

Deputāts vērtēja, ka sankcijām nav bijis nekāda efekta piecu gadu laikā kopš to ieviešanas. Turklāt Krievija aizvien vairāk pārorientējas uz Ķīnu, kas Vācijai ir ļoti neizdevīgi.

"Ja tiek izrakstītas zāles un kļūst skaidrs, ka efekta nav, gluži pretēji, tās drīzāk kaitē, tostarp arī vācu kompānijām, reiz jāpadomā, ka, iespējams, zāles ir nepareizas," deputātu citēja Sputnik Lietuva.

Ernsts uzskata, ka pašreizējā situācijā ļoti liela nozīme ir tādiem forumiem, kā "Pēterburgas dialogs", kuri var sekmēt valstu tuvināšanos. Politiķis atzīmēja: ja atteikties no savstarpējiem kontaktiem, radīsies aizvien jauni spriedzes avoti.

Олег Дерипаска - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievu oligarhs pametis patvērumu Lielbritānijas troņa paēnā

"ASV politikas un Ķīnas agresīvās tirdzniecības politikas aspektā tas ir kļūdains ceļš," Ernsts atzīmēja.

Viņš pauda nožēlu parī par Eiropas Komisijas jaunievēlētās prezidentes, Vācijas bijušās aizsardzības ministras Urzulas fon der Laienes izteikumiem, kura ziņoja, ka atbalsta pret Krieviju vērstās sankcijas.

2014.gadā, ņemot vērā situāciju ar Krimu un Ukrainas dienvidaustrumos, ASV, ES un virkne citu valstu ieviesa sankcijas pret Krieviju. Ierobežojošie pasākumi vairākkārt paplašināti un pagarināti. Maskava bija spiesta spert atbildes soļus, kas sāpīgi skāra biznesu Eiropā. Maskava jau vairākkārt ir uzsvērusi: sarunas ar Krieviju no spēka un sankciju pozīcijas ir bezjēdzīgas.

Ziņu lente
0