Politika

Latvijas premjerministrs dodas uz Ameriku

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš jaunievēlētā prezidenta Egila Levita inaugurācijas dienā dodas darba vizītē uz ASV.

RĪGA, 8. jūlijs – Sputnik. No 8. līdz 15. jūlijam Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš atradīsies darba vizītē ASV. Šo informāciju paziņoja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs, vēsta Mixnews.lv.

Vērts atgādināt, ka 8. jūlijā notiks jaunievēlētā Latvijas prezidenta Egila Levita inaugurācijas svinīgā ceremonija. Nav zināms, kā Kariņš izdomās paspēt visur, taču ir zināms, ka viņa brauciens no sākuma līdz beigām ir pilns ar dažādām tikšanām, pārrunām un notikumiem.

Amerikā Kariņš plāno tikties ar prezidenta administrācijas un Kongresa pārstāvjiem, uzņēmējiem un sabiedrības pārstāvjiem. Turklāt Latvijas premjers tiksies ar žurnālistiem.

Palūgs investīcijas

Tikšanā laikā ar ASV prezidenta administrācijas un Kongresa pārstāvjiem Kariņš apspriedīs divpusējās sadarbības un transatlantiskās drošības jautājumus, investīciju iespējas Latvijas tautsaimniecībā un noziedzīgā ceļā iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas apkarošanas pasākumus.

Здание посольства США в Риге, Латвия - Sputnik Latvija
Financial Times: Latvija pieņem lēmumus ASV spiediena ietekmē

Arī latviešu diaspora ASV nepaliks bez premjera uzmanības. Kariņam paredzēts tikties ar tās pārstāvjiem Ņujorkā un Vašingtonā.

Tāpat Vašingtonā Kariņš plāno tikties ar ASV viceprezidentu Maiku Pensu, prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos Džonu Boltonu un tirdzniecības ministru Vilboru Rosu. Tāpat plānotas pārrunas ar ASV finanšu ministru Stīvenu Mnučinu, enerģētikas ministru Riku Periju, ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkeri Nansiju Pelosi un ASV Senāta Juridiskās komitejas priekšsēdētāju Lindsiju Gremu.

Turklāt Vašingtonā Kariņš piedalīsies analītiskā centra "Atlantijas padome" organizētajā publiskajā diskusijā ar nosaukumu "ASV un Latvijas attiecības Eiropas pārmaiņu laikā" un Hudzonas institūta diskusijā par transatlantisko attiecību nozīmi mūsdienās.

Ņujorkā Latvijas premjerministrs uzstāsies uzņēmēju priekšā pasākumā, kuru rīko Baltijas un Amerikas, kā arī Eiropas un Amerikas tirdzniecības kamera, kā arī sniegs interviju vairākiem medijiem.

Paldies, dodiet vēl

Pirms Kariņa ASV apmeklēja vēl viens jaunais Latvijas ministrs. Maijā piecu dienu vizītē Vašingtonā viesojās aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Viņš tikās ar ASV aizsardzības sekretāra vietas izpildītāju Patriku Šenahenu.

Viņi apsprieda Latvijas un ASV divpusējo sadarbību aizsardzības jomā. Apspriešanas laikā puses nonāca pie kopsaucēja, ka ir gatavas izpildīt 2018. gada aprīlī Baltijas valstu un ASV samitā noteiktos sadarbības principus aizsardzības jomā un padziļināt šo sadarbību.

Turklāt Šenahens pateicās Latvijai par rekomendāciju izpildīšanu NATO dalībvalstīm piešķirt aizsardzībai 2% no Iekšējā kopprodukta.

Ziņu lente
0