Politika

Spānijas ĀM vadītājs paskaidroja savus vārdus par Krieviju-"ienaidnieku"

© Sputnik / Sergey MelkonovКаска испанского военнослужащего
Каска испанского военнослужащего - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ierēdņa sacītā, "krievi pārāk asi reaģēja".

RĪGA, 29. jūnijs – Sputnik. Spānijas ĀM vadītāja amata izpildītājs Žuzeps Borels paskaidroja savus izteicienus, kur viņš attiecībā pret Krieviju lietoja epitetu "ienaidnieks", vēsta RIA Novosti.

Sarunā ar izdevumu Periodico maijā Borels, atbildot uz jautājumu par ES ģeopolitiskajiem izaicinājumiem, nosauca Krieviju par "senu ienaidnieku". Pēc viņa sacītā, Maskava atkal paziņo par savu klātbūtni pasaulē un "pārvēršas draudā". Pēc tam Spānijas vēstnieku Valderamu Parehu izsauca uz Krievijas ĀM.

Журналисты - Sputnik Latvija
Mediji par to, kāpēc ASV politiķi pārvērš Krieviju par ļaunāko ienaidnieku

"Es domāju, ka krievi nepareizi to saprata. Es neteicu, ka Krievija ir Spānijas ienaidnieks, es runāju par Eiropu. Es pateicu, ka Eiropa redz, kā tās bijušais aizstāvis – Savienotās Valstis – pārstāj to aizsargāt un kā no jauna parādās tās bijušais sāncensis vai ienaidnieks, ar to domājot PSRS," paziņoja Borels jaunajā Periodiсo intervijā.

"Tāpat es runāju par jauna sistēmas konkurenta parādīšanos – Ķīnu. Es pateicu, ka trim lielvalstīm, kuras šobrīd saduras viena ar otru jaunajā aukstajā karā, attiecības ar Eiropu nav tādas, kā iepriekš," piebilda Borels.

"Tā gadās. Es domāju, ka krievi pārāk asi reaģēja, mēs pārmetām viņiem šo pārspīlēto reakciju, un viss normalizējās. Mums nav nekādu problēmu," noslēgumā sacīja viņš.

Ziņu lente
0