Politika

"Saskaņa" un "Jaunā Vienotība" ieņem līderpozīcijas pirms EP vēlēšanām

© Sputnik / Sergey MelkonovПартия "Согласие"
Партия Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta vēlēšanu favorīti ir divas partijas.

RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. Ja Eiropas Parlamenta vēlēšanas notiktu aprīļa vidū, labākais rezultāts būtu "Saskaņai", liecina SKDS centra veiktā aptauja pēc LTV pasūtījuma.

Флаг Латвии у Европарламента - Sputnik Latvija
Izdzīt bēgļus, atgriezt Lielbritāniju: ko sasolījuši Eiropas Parlamenta kandidāti

Par "Saskaņu" būtu gatavi balsot 15% aptaujāto, par "Jauno Vienotību" — 11,7%, par "Attīstībai/Par!" — 10,6%, par Nacionālo apvienību — 8,1%. Nākamie pēc popularitātes ir — Latvijas Krievu savienība (5%), "Progresīvie" (4,5%) un Zaļo un zemnieku savienība (3,7%).

Jaunā konservatīvā partija (JKP) ir 8. vietā ar 2,4%, tālāk seko Latvijas Reģionu apvienība (1,7%) un KPV LV (0,6%). Gandrīz tik pat ir Ingūnas Sudrabas partijai "Atmoda". Latviešu nacionālistiem un "Jaunajai Saskaņai" ir 0,2%, bet Rīcības partijai un Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai, saskaņā ar aptauju, ir nulle.

Nav izlēmuši vai grūti atbildēt uz jautājumu 19,2% aptaujāto, savukārt 16,3% ir pārliecināti, ka vēlēšanās nebalsos.

Ja skaita tikai tos, kas noteikti piedalīsies vēlēšanās, balsu sadalījums sanāk nedaudz savādāks: pirmajā vietā "Jaunā Vienotība" ar 20,8%, otrajā — "Saskaņa" (16,9%), tām seko "Attīstībai/Par!" (14,9%), Nacionālā apvienība (12%), Latvijas Krievu savienība (7%), "Progresīvie" (6,2%), Zaļo un zemnieku savienība (3,9%), Jaunā konservatīvā partija (3,4%), Latvijas Reģionu apvienība (2,4%), "Atmoda" (0,8%). Latviešu nacionālistiem, KPV LV un "Jaunajai Saskaņai" ir 0,2%, pārējām – nulle.

No tiem, kas noteikti piedalīsies vēlēšanās, 10,9% aptaujāto vēl nav izlēmuši, par ko viņi balsos.

Акция противников и сторонников Brexit в Лондоне - Sputnik Latvija
Sabotēsim: Lielbritānija gatavojas Eiropas Parlamenta vēlēšanām

Saskaņā ar portālā Politico prognozēm, kuros tiek izmantoti aptauju dati un speciāls algoritms, kas prognozē vēlēšanu rezultātus, "Saskaņa" iegūs 3 mandātus, JKP, Nacionālā apvienība, ZZS, "Attīstībai/Par!" un "Jaunā Vienotība" – pa vienam, savukārt citu partiju pārstāvji nespēs iekļūt Eiropas Parlamentā.

Portālā Poll of polls, kurš analizē visas valstī veiktās aptaujas, prognoze izskatās citādāk: "Jaunā Vienotība" iegūs divus mandātus, "Saskaņa", Nacionālā apvienība, Latvijas Krievu savienība, "Attīstībai/Par!", JKP un "Progresīvie" – pa vienam, pārējās partijas neiegūs pietiekamu balsu skaitu.

Ziņu lente
0