Politika

Ātruma pārkāpšana un avīze krievu valodā: kādi ir deputātu pārkāpumi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Puse sodīto deputātu ir partijas "Saskaņa" pārstāvji, visizplatītākais pārkāpums – ceļu satiksmes noteikumu neievērošana.

RĪGA, 28. februāris — Sputnik. Saeimas Ētikas komisija sniegs pārskatu par deputātiem, kuri laika posmā no 6. novembra līdz 8. janvārim saņēmuši administratīvu sodu, vēsta informācija Saeimas vietnē.

Tā ir tradicionāla atskaite, ko Ētikas komisija sniedz reizi sešās sesijās. Divu mēnešu laikā administratīvais sods stājies spēkā sešiem politiķiem, visi saņēmuši naudas sodu.

Работа за компьютером - Sputnik Latvija
Politika
Ko patlaban dara bijušie Saeimas deputāti

Puse sodīto deputātu ir partijas "Saskaņa" pārstāvji, visizplatītākais pārkāpums – ceļu satiksmes noteikumu neievērošana.

Par ātruma režīma pārkāpumu sodīts Jānis Urbanovičs, kurš Rīgā pa apdzīvojamo zonu pārvietojies ar ātrumu 30 km/h atļauto 20 km/h vietā. Urbanoviča kolēģis Vitālijs Orlovs nav izpildījis aizlieguma zīmes prasības. Ceļu satiksmes noteikumus pārkāpis arī Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis Viktors Valainis un KPV LV deputāts Kaspars Ģirģens.

Edgars Kucins ("Saskaņa") sodīts par pārkāpumu, kas izdarīts pirms diviem gadiem Daugavpils novada domē: Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs konstatējis nelikumīgu pašvaldības avīzes izdošanu krievu valodā, kā arī neatbilstošas darbības ar pašvaldības īpašumu.

Didzis Šmits (KPV LV) saņēmis sodu par to, ka savlaicīgi nav iesniedzis amatpersonas deklarāciju. Tobrīd D.Šmits vēl nebija deputāts, viņš bija nevalstiskas organizācijas – Eiropas Krabju zvejas asociācijas pārstāvis.

2016. gadā Saeima pieņēma Satversmes grozījumus, kuri paredzēja Saeimas deputātu imunitātes anulēšanu administratīvu pārkāpumu gadījumā. Deputātu imunitāte saglabāta tikai attiecībā uz krimināllietām.

Ziņu lente
0