Politika

Ameriks: pilsētas mērs ir atbildīgs par visu

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс
Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Nils Ušakovs palīdz korupcijas izmeklēšanai pašvaldības uzņēmumā "Rīgas Satiksme", uzskata Andris Ameriks.

RĪGA, 6. februāris – Sputnik. Partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) atbalsta Rīgas mēru Nilu Ušakovu, paziņoja Rīgas domes deputāts, Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs un bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks Latvijas Radio 4.

Андрис Америкс на съезде партии Согласие - Sputnik Latvija
Andris Ameriks: gribu saglabāt savu reputāciju

Korupcijas lietas izmeklēšanas ietvaros pašvaldības uzņēmumā "Rīgas Satiksme" saistībā ar zemās grīdas tramvaju iepirkumiem par, iespējams, apzināti sadārdzinātām cenām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) arestējis sešus cilvēkus, kuru vidū bijušas "Rīgas Satiksme" augstākās amatpersonas, kā arī pazīstami uzņēmēji.

Tāpat operatīvie darbinieki veica kratīšanu pie Amerika, kurš pēc tam atkāpās no vicemēra amata, un pie mēra Nila Ušakova.

Kā norādīja Ameriks, šobrīd galvenais uzdevums ir noskaidrot atbildīgos par iespējamajiem likumpārkāpumiem uzņēmumā. Uz jautājumu, vai pilsētas mērs ir atbildīgs par visu, kas notiek "Rīgas Satiksmē", Ameriks atbildēja apstiprinoši.

"Pilsētas mērs ir atbildīgs par visu. Nu, vai arī komanda, vai tie, kas pieņēmuši attiecīgos lēmumus. Atbildības jautājums ir svarīga lieta. Tas, kurš par ko bijis atbildīgs – tas ir jautājums numur viens, un ar to ir jātiek skaidrībā. Ar to tiek skaidrībā attiecīgie dienesti, un mērs, kā kapitāla turētājs, es tā saprotu, veicina šo lietu," - pateica bijušais vicemērs.

Tāpat Ameriks pastāstīja, kāpēc iepriekš pieņēma lēmumu atkāpties no amata, un neizslēdz, ka atgriezīsies atstātajā amatā ar atbilstošu vēlētāju atbalstu.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Politika
Kur ir nauda? IeM uzskata, ka Ušakovs ir atbildīgs par skandālu Rīgas satiksmē

"Es esmu tādā pašā situācijā. Ņemot vērā manu pozīciju, manu reputāciju, es spēru soli atpakaļ un pateicu, ka aizeju no amata un vēlos, lai tiek skaidrībā; es neizslēdzu, ka atgriezīšos atpakaļ. Nils uzskata, ka nekādā veidā nav saistīts ar šo, un paliek savā amatā," - sacīja viņš.

Tāpat viņš piebilda, ka Rīgas domes deputāti neplāno atbalstīt opozīcijas prasību par neuzticības paušanu Nilam Ušakovam. Iepriekš GKR domes frakcijas vadītājs Vjačeslavs Stepaņenko paziņoja, ka partija no sākuma vēlētos saņemt mēra paskaidrojumus, un pēc tam pieņemt lēmumu par viņa atbalstīšanu.

"Mēs strādājam jau ne pirmajā sasaukumā. Mums nav pamata runāt, ka attiecībā uz viņu ir kaut kādas papildu apsūdzības. […] Mēs negrasāmies šobrīd atbalstīt opozīcijas piedāvājumus," - pateica Ameriks.

Ziņu lente
0