Politika

Prezidents uzaicināja frakciju vadītājus

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc konsultācijām ar Saeimas frakciju līderiem prezidents izvēlēsies kārtējo premjerministra amata kandidātu.

RĪGA, 11. decembris – Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis šodien tiksies ar 13. Saeimā ievēlēto politisko partiju frakciju vadītājiem, lai apspriestu viņu viedokļus par turpmāko valdības veidošanas procesu, vēsta prezidenta mājaslapa.

Pārrunas ar katras frakcijas vadītājiem notiks atsevišķi un aizņems apmēram pusstundu.

Plkst. 13:00 Vējonis tiksies ar "Saskaņas" frakcijas vadītāju Jāni Urbanoviču, plkst. 13:30 – ar KPV LV frakcijas priekšsēdētāju  Ati Zakatistovu, plkst. 14:00 – ar Jaunās konservatīvās partijas (JKP) frakcijas priekšsēdētāju Jutu Strīķi, plkst. 14:30 – ar partiju apvienības "Attīstībai/Par!" frakcijas priekšsēdētāju Danielu Pavļutu, plkst. 15:00 – ar Nacionālās apvienības frakcijas priekšsēdētāju Raivi Dzintaru, plkst. 15:30 – ar Zaļo un zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētāju Uldi Auguli, plkst. 16:00 ar partiju apvienības "Jaunā Vienotība" frakcijas priekšsēdētāju Aināru Latkovski.

Пресс-конференция Андрея Мамыкина - Sputnik Latvija
Par mani nobalsos visi: Mamikins piedāvā savu kandidatūru premjera amatam

Pagājušajā nedēļā Nacionālā apvienība, Jaunā konservatīvā partija (JKP) un "Jaunā Vienotība" paziņoja par izstāšanos no valdības veidošanas pārrunā, paziņojot par aizdomām Alda Gobzema (KPV LV) vēlmē iesaistīt koalīcijā "Saskaņu".

Vakar prezidents atsauca Gobzema kandidatūru premjerministra amatam un paziņoja, ka grasās uzsākt konsultācijas ar partijām un turpināt kandidāta meklējumus šim amatam.

Oktobra beigās prezidents paziņoja, ka izvēlējies trīs pretendentus premjerministra amatam: Gobzemu, Jāni Bordānu (JKP) un Arti Pabriku ("Attīstībai/Par!"). Bordāns jau mēģināja izveidot valdību, un šis mēģinājums izrādījies neveiksmīgs. Pabriks savu iespēju pagaidām nav izmantojis.

Ziņu lente
0