Par mani nobalsos visi: Mamikins piedāvā savu kandidatūru premjera amatam

© Sputnik / Sergey MelkonovПресс-конференция Андрея Мамыкина
Пресс-конференция Андрея Мамыкина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Andrejs Mamikins ir pārliecināts, ka labākas kandidatūras par viņu pašu Latvijas premjerministra amatam, nav, jo viņš ir atbildīgs cilvēks, turklāt viņam nav ne ar vienu nekādu konfliktu, kā arī viņu jau izvirzīja par premjera amata kandidātu no LKS partijas.

RĪGA, 11. decembris – Sputnik. Eiroparlamenta deputāts Andrejs Mamikins vērsies pie Latvijas prezidenta ar piedāvājumu nominēt viņu premjerministra amatā. Motivācijas vēstule tika publicēta Eiroparlamenta deputāta Andreja Mamikina biroja lapā Facebook.

"Es Jūs aicinu izvirzīt mani par Latvijas premjerministru.

Mūsu valsts jau trešo mēnesi dzīvo bez valdības, un šodien nekas neliecina par to, ka valdība tiks izveidota līdz gadu mijai. Valsts nevar pastāvēt bez valdības. Protams, būtu labi, ja tā parādītos 8. martā (sievietēm būtu dāvana). Bet varbūt tomēr mēs varētu iepriecināt vīrus ar jaunu valdību 23. februārī, vai pat visus Latvijas bērnus – 1. janvārī? Mēs abi kopā to noteiktu varētu izdarīt," - raksta Mamikins.

Eirodeputāts pauž pārliecību, ka visi Saeimas deputāti nobalsos par viņa kandidatūru, jo viņam nav konfliktu ne ar vienu, un viņš nevienam nav parādā naudu.

"Es spēšu nodibināt labas attiecības ar visiem, kuri var būt noderīgi mūsu valstij, pat ar Trampu, jo viņš kādreiz tirgoja nekustamo īpašumu. Turklāt man ir pietiekami daudz enerģijas. Esmu Latvijas eiroparlamentārietis, kurš visvairāk ir kāpis Eiroparlamenta tribīnē teikt runas," - paziņo Mamikins.

Tāpat viņš uzsver, ka strādās premjera amatā "godīgi un no visas sirds, pat brīvdienās".

Neveiksmīgie centieni izveidot valdību

Pirmdien 10. decembrī Latvijas prezidents Raimonds Vējonis paziņoja, ka grasās atsaukt Alda Gobzema kandidatūru premjerministra amatam.

Gobzems kļuva par otro kandidātu premjera amatam. Viņš ir partijas KPV LV pārstāvis, tā Saeimas vēlēšanās ieņēma otro vietu. Iepriekš izveidot Ministru kabinetu mēģināja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns.

Saeimas vēlēšanās 6. oktobrī partija "Saskaņa" ieguva pirmo vietu, saņemot 20% balsu.

Pašā sākumā ar "Saskaņu" atteicās veikt Ministru Kabineta veidošanas pārrunas pārējās partija, taču vēlāk KPV LV piekrita apspriest ar partiju valdības veidošanu. Tomēr pagaidām Saeimā ievēlētās partijas nevar izveidot Ministru kabinetu.

Ziņu lente
0