Politika

Pabriks: Gobzemam netiks dota pielaide, Latvija tuvojas haosam

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Alda Gobzema centieni izveidot valdību ne ar ko labu nebeigsies; Pabrikam piekrīt politologs Ojārs Skudra, arī Latvijas iedzīvotāji koalīcijas veidošanas jautājumā ir samērā skeptiski.

RĪGA, 3. decembris – Sputnik. Apvienības "Attīstībai/Par!" premjera amata kandidāts Artis Pabriks kritizēja valdības veidošanas pārrunu gaitu, raksta Skaties.lv.

"Man ir grūti komentēt nākamos Valsts prezidenta soļus, jo es biju pārsteigts par prezidenta pirmajiem diviem soļiem. Es domāju, ka mēs lēnām tuvojamies politiskam haosam, jo tiek pieņemti lēmumi, kuriem nav pamatojuma vai tas nav dots," - uzsvēra Pabriks.

"Mēs esam situācija, kur mēs saprotam, ka mums jāpieņem lēmums, vai mēs vispār varam iet valdībā, kur premjeram nav pielaides valsts noslēpumam, arī NATO aprites noslēpumiem," - sūdzas "Apvienībai/Par!" līderis.

Pēc Pabrika sacītā, spriežot pēc tās informācijas, kura ir viņa rīcībā, ir pamats uzskatīt, ka pielaides Gobzemam nebūs, vismaz tuvākajā laikā.

Pabriks uzskata, ka Raimondam Vējonim jābūt informētam, ka Gobzems, iespējams, neatbilst valsts noslēpuma pielaides prasībām.

Gobzems izmēģinās visu

Spriežot pēc tā, cik kūtri virzās valdības veidošana, esošais Alda Gobzema mēģinājums arī diez vai vainagosies ar panākumu, uzskata politologs Ojārs Skudra, raksta lsm.lv.

Aldis Gobzems nodod deputāta zvērestu Saeimā  - Sputnik Latvija
Politika
Nav piekļuves? Nav valdības Latvijā! Gobzems lūgs kolēģus pagaidīt

Skudra ir pārliecināts, ka Gobzems izmēģinās visus koalīcijas variantu, taču nav zināms, vai viņš spēs "apspēlēt" "Attīstībai/Par!" un Nacionālo bloku.

"Tas var būt iespējams, solot Zaļo un zemnieku savienībai un "Jaunajai Vienotībai" valdības deklarācijā tādus punktus, kādus Jānis Bordāns (Jaunā konservatīvā partija) tām nav solījis, un ir maz cerību saņemt no ("Attīstībai/Par!" premjera amata kandidāta Arta) Pabrika," - norādīja politologs.

Viņš uzskata, ka par nākamo premjera kandidātu pēc Gobzema varētu kļūt Pabriks, taču arī viņš, iespējams, nespēs izveidot valdību.

Sabiedrības skepse

Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka koalīcijas pārrunas notiek neproduktīvi, liecina Kantar TNS aptauja iedzīvotāju vidū vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Rezultātus publicē Skaties.lv.

Артис Пабрикс, Янис Борданс и Алдис Гобземс на встрече с Раймондсом Вейонисом - Sputnik Latvija
Politika
Gobzema valdības noslēpumi: nesasniedzami mērķi un bezatbildīgs prezidents

Pēc desmit baļļu skalas respondenti novērtēja pārrunas ar 2,2 ballēm.

Absolūtais vairākums (84%) ielika politiķiem zemāko atzīmi – no 1 līdz 4 ballēm. 7% ielika 5-6 balles, un tikai 2% aptaujāto uzskata, ka pārrunas ir pelnījušas augstākos vērtējumus – no 7 punktiem un vairāk.

Gandrīz deviņi no desmit Latvijas iedzīvotājiem (87%) ir pārliecināti, ka koalīcijas veidošana ir ievilkusies. Tiesa, atradās 5% respondentu, kuri paziņoja, ka valdība tiek veidota pietiekami ātri.

Ziņu lente
0