Politika

Putins pastāstīja par sarunu ar Trampu G20 samitā

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasОфициальный визит президента РФ В. Путина в Аргентину. День второй
Официальный визит президента РФ В. Путина в Аргентину. День второй - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins pauda nožēlu par to, ka nav izdevies pilnvērtīgi apspriesties ar Savienoto Valstu vadītāju. Viņš atzīmēja, ka šī tikšanās jau sen ir nobriedusi.

RĪGA, 2. decembris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins preses konferencē pēc G20 samita pastāstīja, ka notikusi īsa saruna ar Donaldu Trampu, vēsta RIA Novosti.

Krievijas līderis atklāja, ka īsumā atbildējis uz ASV vadītāja jautājumiem par incidentu Melnajā jūrā.

"Viņam ir savs viedoklis par šiem jautājumiem un problēmām, man – savs, mēs abi palikām pie savām domām, taču es viņu informēju par mūsu viedokli šajā incidentā," – informēja Putins.

Krievijas prezidents pauda nožēlu par to, ka nav izdevies pilnvērtīgi apspriesties ar Savienoto Valstu vadītāju. Viņš atzīmēja, ka šī tikšanās jau sen ir nobriedusi.

Krievijas valsts vadītājs norādīja, ka tas saistīts ar stratēģiskās stabilitātes jautājumiem, it īpaši pēc tam, kad Tramps pavēstījis par ASV nodomu atkāpties no Līguma par vidēja un maza darbības rādiusa raķetēm.

Komentējot ASV prezidenta atteikšanos no pilnvērtīgām pārrunām, Putins atzīmēja, ka viņa kolēģis ir "pieredzējis un pieaudzis cilvēks" un diezin vai baidās no kaut kā.

Vladimirs Putins atgādināja, ka sākotnēji tika plānota divpusēja tikšanās Parīzē, Pirmā pasaules kara beigu 100. gadadienas svinībām veltītajos pasākumos, taču tā atcelta, lai nenāktos jaukt piemiņas pasākumu grafiku un "neradītu grūtības saimniekiem", ņemot vērā lielo skaitu vietu.

"Pārcēla uz Buenosairesu. Taču diemžēl saskārāmies ar provokāciju Melnajā jūrā," – teica Putins un pieļāva, ka tieši ar šiem apsvērumiem ASV uzskatīja, ka nepieciešams atcelt tikšanos.

Pie tam Krievijas vadītājs pauda cerību, ka tikšanās ar Trampu notiks, kad ASV būs gatavas. Viņš uzsvēra, ka neuzstāda nekādus noteikumus šīm pārrunām.

Tikšanās atcelšana

Putina un Trampa tikšanās bija iecerēta G20 samita ietvaros Argentīnā. Valstu vadītāji plānoja apspriest divpusējās problēmas.

Президент РФ Владимир Путин беседует с канцлером Германии Ангелой Меркель и президентом США Дональдом Трампом во время церемонии на Триумфальной арке в Париже - Sputnik Latvija
Politika
Tas tomēr noticis: Putins ar Trampu tikušies Buenosairesā

Taču samita priekšvakarā ASV prezidents atcēla tikšanos, ņemot vērā incidentu Kerčas šaurumā, kura rezultātā Krievijas robežsargi aizturēja trīs Ukrainas JKS kuģus par valsts robežas pārkāpšanu.

ASV mediji pieļāva, ka Putina un Trampa tikšanās, iespējams, atcelta speciālā prokurora Roberta Millera izmeklēšanas dēļ. Viņš izvērtē it kā esošos ASV prezidenta sakarus ar Krieviju, ko, tiesa, noliedz gan Kremlis, gan Baltais nams.

Ziņu lente
0