Politika

Putins komentēja G20 samita gala deklarāciju

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasОфициальный визит президента РФ В. Путина в Аргентину
Официальный визит президента РФ В. Путина в Аргентину - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents norādīja, ka dokumenta sagatavošanas gaitā sākušies strīdi par vairākiem aspektiem, piemēram, migrācijas krīzi un tirdzniecību. Rezultātā deklarācija ir "vispārēja", teica Putins.

RĪGA, 2. decembris — Sputnik. G20 samita gala deklarācija atspoguļo valstu noskaņojumu jautājumā par tālāko kopējo darbu ekonomiskās izaugsmes dēļ, uzskata Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Samitā pieņemtajā gala deklarācijā atspoguļotas prioritātes, ap kurām veidojās Argentīnas prezidentūra aizejošajā gadā. Svarīgi, ka "divdesmitnieka" valstis pauda kopēju noskaņojumu par labu turpmākam koordinētam darbam par labu stabilai globālai ekonomiskajai izaugsmei, starptautisko finanšu stabilitātes uzlabošanai, daudzpusējas tirdzniecības sistēmas attīstībai, kuras pamatos joprojām jāatrodas PTO," – teica Putins žurnālistiem pēc Krievijas un Argentīnas pārrunām.

Президент РФ Владимир Путин беседует с канцлером Германии Ангелой Меркель и президентом США Дональдом Трампом во время церемонии на Триумфальной арке в Париже - Sputnik Latvija
Politika
Tas tomēr noticis: Putins ar Trampu tikušies Buenosairesā

Viņš atzīmēja, ka pārrunās ar Argentīnas kolēģi Maurisio Makri apsprieda divpusējās sadarbības galvenos aspektus, ka arī aktuālus starptautiskos jautājumus.

"Mums patiešām notika ļoti saturīga saruna, gan vienam ar otru šaurā sastāvā, gan paplašinātā formātā," – teica Putins.

Iepriekš, komentējot deklarāciju, Putins to nosauca par pozitīvu rezultātu, atgādinot, ka iepriekš APEC samita gala dokuments netika pieņemts.

Krievijas prezidents norādīja, ka dokumenta sagatavošanas gaitā sākušies strīdi par vairākiem aspektiem, piemēram, migrācijas krīzi un tirdzniecību. Rezultātā deklarācija ir "vispārēja", teica Putins.

Samita deklarācija

G20 līderu tikšanās gala deklarācijā iekļauts 31 punkts un pielikumi ar dokumentu sarakstu, kas pieņemti ministru un darba grupas līmenī.

Deklarācijā iekļauts arī paziņojums par Pasaules tirdzniecības organizācijas reformu nepieciešamību. Tāpat G20 valstis apstiprināja saistības izmantot visus politiskos līdzekļus, lai panāktu ekonomikas izaugsmi. Dalībnieki informēja, ka plāno īstenot valūtas un nodokļu politiku, kas atbalstīs ekonomikas izaugsmi un regulēs cenu stabilitāti.

Tāpat G20 līderi vienojās strādāt ar mērķi novērst piespiedu migrācijas iemeslus.

Vēl viens deklarācijas punkts veltīts Parīzes klimata konvencijai. Valstis, kas parakstījušas šo dokumentu, apstiprināja, ka tas ir neatgriezenisks, un apņēmās nodrošināt tā izpildi pilnā apmērā.

Ziņu lente
0