Politika

Prezidents: man ir plāns B, un partijām tas nepatiks

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa rezerves plāns nav saistīts ar Saeimas atlaišanu.

RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Ja partijām neizdosies vienoties par vairākuma atbalstītu premjerministra kandidātu līdz pirmdienai, 26. novembrim, otrā iespēja tām netiks dota, paziņoja Latvijas prezidents Raimonds Vējonis LNT pārraidē "900 sekundes".

Otrdien Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc konsultācijām ar Saeimā pārstāvētajām partijām nenosauca premjerministra posteņa kandidātu un deva laiku līdz 26. novembrim, kurā partijām būtu jāvienojas par valdošās koalīcijas sastāvu.

Артис Пабрикс, Янис Борданс и Алдис Гобземс на встрече с Раймондсом Вейонисом - Sputnik Latvija
Politika
Vēl viena diena partiju pārrunās bijusi nesekmīga

Tomēr pagaidām pārrunas nesekmējas: ceturtdien partijas KPV LV nominētais premjerministra kandidāts Aldis Gobzems pastāstīja, ka neformālā tikšanās ar apvienību "Attīstībai/Par!" tikusi atcelta.

"Es esmu devis termiņu līdz pirmdienai (..). Nu, tad zināmā mērā var teikt, ka 26. novembris ir tas kritiskais brīdis. Ja viņas līdz tam nespēs vienoties, tad viņām tādas tiesības vispār vairs netiks dotas," – paziņoja valsts vadītājs.

Prezidents pastāstīja skatītājiem, ka viņam ir plāns B, taču nolēma neatklāt tā nianses. Viņš tikai atzīmēja, ka partijām viņa plāns, iespējams, nepatiks. Valsts vadītājs uzsvēra, ka plāns nekādā gadījumā nav saistīts ar Saeimas atlaišanu.

Ziņu lente
0