Politika

Krievijas politiķis komentējis Lietuvas aicinājumu ieviest sankcijas pret KF ostām

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasUstjlugas osta. Foto no arhīva
Ustjlugas osta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes deputāts Andrejs Krasovs paudis: viņu nepārsteidz tas, ka pret Maskavu aktīvi uzstājas valstis, kas cer uz ubaga dāvanām no ASV un NATO.

RĪGA, 15. novembris – Sputnik. Baltijas valstis un Polija kļuvušas par NATO un ES avangardu, kas "aplej Krieviju ar dubļiem", uzskata Krievijas Valsts domes Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Krasovs.

"Nav nekā pārsteidzoša, ja šīs valstis aicina ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju. Vērīgi ieskatoties, kļūst skaidrs, ka Polija un Baltijas valstis ir NATO un Eiropas Savienības avangards sankciju pasludināšanas jomā un netīrumu liešanā pār Krieviju," – teica politiķis intervijā RT, komentējot Lietuvas, Ukrainas un Polijas aicinājumu Eiropas Savienībai un "Lielā septītnieka" (G7) valstīm noteikt sankcijas pret Krievijas ostām Azovas jūrā.

Viņaprāt, loģiski ir arī tas, ka Polijai un Baltijas valstīm šajā jautājumā pievienojas Ukraina, kas izmanto jebkuru ieganstu, lai uzbruktu Krievijai informācijas laukā, vēsta Sputnik Lietuva.

Spilve - Sputnik Latvija
Latvija izdomāja, kā apiet Krievijas ostas, bet neatrada naudu

Vienlaikus, uzskata Krasovs, Eiropas valstis jau ir paspējušas pārliecināties: ierobežojošie pasākumi pret Krieviju nav efektīvi, un dažas valstis pauž nevēlēšanos turpināt sankciju karu. Taču līdz šim starp tiem kuri pieprasa vēl stingrākus pasākumus ir "tās pašas personas, kas aprej Krieviju cerībā uz ubaga dāvanām no ES un ASV".

Iepriekš kļuva zināms, ka Lietuvas, Polijas un Ukrainas politiķi aicinājuši Eiropas Savienību un G7 noteikt sankcijas pret Krievijas ostām Azovas jūrā. Pēc viņu domām, tās nepieciešamas, ņemot vērā ostu "nelikumīgo" sadarbību ar ostām Krimā.

Situācija Azovas jūrā saasinājās pirms dažiem mēnešiem, kad Ukraina nelikumīgi aizturēja zvejas kuģi "Nord" līdz ar tā ekipāžu – Krievijas pilsoņiem. Maskava nodēvēja Kijevas soļus par "terorismu jūrā" un pastiprināja pārbaudes uz Ukrainas kuģiem. Krievijas Federālais drošības dienests ir uzsvēris, ka kuģi tiek pārbaudīti atbilstoši likuma prasībām. Pat Ukrainas Ārlietu ministrija atzina, ka Krievija nepārkāpj protokolu.

Ziņu lente
0