Politika

"Izvēlamies Audi, nevis tanku": jaunieši kliedē mītus par krieviem Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovМатрешки на стенде посольства России
Матрешки на стенде посольства России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievvalodīgie jaunieši "Saskaņā" nav "Kremļa roka", nav "okupanti", viņi pelmeņus ēd nevis katru dienu, bet tikai dažreiz, un nesaprot, kāpēc viņiem jākaunas par savu dzimto valodu.

RĪGA, 21. septembris — Sputnik. Ko tas nozīmē – būt krievam Latvijā? Uz šo jautājumu atbildējuši partijas "Saskaņa" jauniešu spārna pārstāvji. Ierakstu publicējis partijas līderis Nils Ušakovs Twitter tīklā. 

Нил Ушаков в чреве Милды - Sputnik Latvija
Politika
"Sliktāk nekā vatņiki": latviešu inteliģence apvainojusies par "Saskaņas" reklāmu

"Mana dzimtā valoda ir krievu, bet es neesmu "Kremļa roka", es neesmu "okupants", bet es neēdu katru dienu pelmeņus, tikai dažreiz," – tā ieraksta varoņi sāk savu stāstu.

Tanka vietā viņi izvēlas Audi, viņi ir mācījušies mazākumtautību skolās, taču neapšauba savu konkurētspēju.

Lai arī dzimtā viņiem ir krievu valoda, dažās ģimenēs nav neviena etniskā krieva.

Viņi apliecina, ka ciena latviešu tradīcijas, daži piedalījušies Dziesmu svētkos. Viņi ir dzimuši Latvijā un šo valsti uzskata par savu dzimteni.

"Esmu krievvalodīgā un nesaprotu, kāpēc man par to vajadzētu kaunēties," – uzsvēra Eva Kostareva, jauniešu kustības Restart.lv aktīviste.

Kā tas ir – būt krievvalodīgajam Latvijā

Deputāta kandidāte no partijas "Saskaņa" Veronika Beluza uzskata, ka būt krievvalodīgajam Latvijā – tā ir iespēja, jo krievvalodīgie tāpat mācās latviešu valodu un rezultātā apgūst vismaz divas valodas.

Марш рассерженных родителей в Риге в знак протеста против реформы в русских школах - Sputnik Latvija
Krievija sniedz EDSO savu redzējumu par situāciju ar krievvalodīgiem Baltijā

"Salīdzinājumā ar citām Eiropas Savienības valstīm, kur bieži cilvēki zina tikai vienu valodu, mēs esam vairāk konkurētspējīgi," – ir pārliecināta Beluza.

Viņai piekrīt Igors Muravjovs. Viņš atzīmēja, ka krievvalodīgajiem parādās iespēja iepazīt divas absolūti atšķirīgas kultūrtelpas.

"Tādā veidā tu skaties uz pasauli daudz plašāk un saproti ne tikai latviešu iedzīvotājus, bet arī krievvalodīgos," – uzsvēra Muravjovs.

Eva Kostareva gribētu, lai cilvēki palīdzētu viens otram integrēties.

"Galu galā tas ir mūsu kopējais, mūsu valsts mērķis, lai mēs saprastu viens otru, uzsāktu dialogu un komunicētu savā starpā vienkārši, brīvi un mierīgi," – atzīmēja Kostareva.

Iepriekš jau vēstīts, ka "Saskaņa" konsekventi cenšas uzsvērt, ka partijas programma un nodomi nenes nekādus draudus latviešiem un latviešu vērtībām.

Ziņu lente
0