Politika

Partiju reitings septembrī: izmaiņas līderu trijotnē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā konservatīvā partija atbīdījusi KPV LV vēlētāju simpātiju līderu trijotnē, liecina septembra aptaujas rezultāti.

RĪGA, 11. septembris — Sputnik. Īstā cīņa par iekļūšanu Saeimā patlaban rit starp sešām partijām, liecina socioloģisko pētījumu kompānijas Norstat veiktās aptaujas rezultāti, vēsta Skaties.lv.

Pirmajā vietā vēl joprojām ir partija "Saskaņa", par kuru gatavi atdot balsis 14,9% respondentu, tai seko Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar 9%, bet trešo vietu, apsteidzot KPV LV, ieņēmusi Jaunā konservatīvā partija (JKP), par kuru gatavi balsot 6,9% aptaujāto.

ASV dolāri - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc Latvijā mīl žuļikus: kas ir "praktiskais latvietis"

Par KPV LV gatavi balsot 6,6% pilsoņu — mazāk nekā augustā, kad partijas atbalsts sasniedza 9%. Par Nacionālo apvienību balsotu 5,7% respondenti, par apvienību "Par attīstību/par!" — 4,5%.

"Jaunās vienotības" reitings sasniedzis 3,3%, bet Latvijas Krievu savienības reitings — 1,8%. Pārējo politisko spēku reitingi nesasniedz vienu procentu.

Aptauja apstiprināja: laikā, kad līdz vēlēšanām atlicis nepilns mēnesis, vēl joprojām ļoti liels ir neizlēmīgo skaits — 37,6%. Savukārt 5,4% nolēmuši nepiedalīties vēlēšanās.

Aptauja tika veikta septembra sākumā pa tālruni. Iespējams, ar to skaidrojamas atšķirības ar citu socioloģisko pētījumu rezultātiem, kas tiek veiktas ar tiešo interviju vai interneta starpniecību.    

Ziņu lente
0