Politika

Urbanovičs: Krievijas pilsoņi Latvijā nobalsojuši par stabilitāti

© Sputnik / Sergey MelkonovЯнис Урбанович на съезде партии "Согласие"
Янис Урбанович на съезде партии Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas vadītāju Jāni Urbanoviču nav pārsteiguši Krievijas prezidenta vēlēšanu rezultāti Latvijā.

RĪGA, 21. marts – Sputnik. Latvijai ir svarīgi, lai Krievijā saglabātos stabila situācija, un vēlēšanu rezultāti apliecināja, ka Krievijas pilsoņi nobalsojuši par stabilitāti, paziņoja partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs intervijā radio Baltkom.

Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Intervija
Jurkāns: vēlēšanās krievi Latvijā ir parādījuši, ka šeit viņi ir sveši

Aizvadītajā svētdienā Krievijas prezidenta vēlēšanās pašreizējais valsts vadītājs guvis pārliecinošu uzvaru – par viņu balsojuši vairāk nekā 76% vēlēšanu dalībnieku, pie tam balsošanā piedalījušies apmēram 65% balsstiesīgo iedzīvotāju. Latvijā viņa kandidatūru atbalstījuši 94,88% vēlētāju.

Daudzi Latvijas politiķi bija neapmierināti ar tādu rezultātu: Nacionālā bloka deputāts Edvīns Šnore pauda uzskatu, ka Putina popularitātē vainojama Latvijas mediju telpas "pārkrievošanās", bet viņa partijas biedrs Jānis Dombrava ierosināja pārskatīt uzturēšanās atļauju saņemšanas noteikumus Krievijas pilsoņiem, jo viņi it kā esot naidīgi noskaņoti pret Latviju.

"Mums, Latvijas iedzīvotājiem, stabilitāte mūsu robežas austrumos ir ļoti vērtīga. Jautājums par iekšpolitiskajām vēlmēm, gaidām un vilšanos nav jāuzdod man. Es spriežu egoistiski, ņemot vērā Latvijas intereses. Mums ir ļoti izdevīgi, lai šajos nemierīgajos laikos lielais kaimiņš austrumos būtu stabils. Krievijas pilsoņi ir nobalsojuši par stabilitāti," – uzsvēra Urbanovičs.

Politiķis piebilda, ka pašlaik Krievijas un Latvijas attiecības lielā mērā ir atkarīgas no Latvijas.

"Tās var mainīties uz jebkuru pusi, un pārsvarā viss ir atkarīgs no Latvijas valdības. Ja Latvijas varasvīri sacentīsies rusofobijā, attiecības kļūs vēl vēsākas. Ja savaldīs kopsoli ar Eiropas rusofobiem, situācija var pavērsties uz labu kaimiņattiecību pusi un pat preču apgrozījuma palielināšanos tirdznieciskajās attiecībās," – norādīja Urbanovičs.

Ziņu lente
0