Politika

Krievijas politiķis: mediju aizliegšana ir vājuma pazīme

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasТелеканал Russia Today
Телеканал Russia Today - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu sociālā tīkla Twitter lēmums bloķēt RT un Sputnik reklāmu ir cenzūra un vājuma pazīme, uzskata Krievijas Federācijas padomes loceklis Igors Černišenko.

RĪGA, 28. oktobris — Sputnik. Aizliegumi parasti nenoved pie pozitīviem rezultātiem, atgādināja Krievijas Federācijas padomes Federatīvās iekārtas, reģionālās politikas, vietējo pašvaldību un Ziemeļu lietu komitejas loceklis Igors Černišenko, vēsta Sputnik Igaunija.

"Vienmēr labāks ir atklāts dialogs ar komentāriem un viedokļiem, nevis vienkāršs publikācijas aizliegums. Tā ir cenzūra, ar ko cīnās visas sabiedrības, kas uzskata sevi par demokrātiskām," – politiķa teikto citē RIA Novosti.

Viņš uzskata, ka aizliegumi plašsaziņas līdzekļos ir vājuma pazīme. "Ja nevari pareizi komentēt situāciju, dod pretsparu, kā viņi uzskata, nepareizām darbībām, man šķiet, tā ir vājības pazīme – atteikties no sadarbības ar diviem medijiem, kuri neapšaubāmi pārstāv Krieviju," – atzīmēja Černišenko.

"Ietekmēja" ar ziņu starpniecību

Ceturtdien amerikāņu sociālā tīkla Twitter vadība paziņoja, ka nolēmusi bloķēt reklāmu no Krievijas medijiem – RT un Sputnik – piederošajiem kanāliem sakarā ar to, ka tie it kā esot iejaukušies ASV prezidenta vēlēšanās 2016. gadā.

Страница сайта Twitter в окне браузера компьютера - Sputnik Latvija
Politika
Twitter aizliedzis Russia Today un Sputnik publicēt reklāmu

Twitter ziņojumā minēti kontrakti par telekanāla reklāmu šajā sociālajā tīklā, taču noskaidrojās, ka Twitter pats piedāvājis RT izvietot lielu reklāmas apjomu savā platformā 2016. gada priekšvēlēšanu kampaņa laikā, bet telekanāls atteicies. RT galvenā redaktore Margarita Simoņana paskaidroja, ka nekādu "tumšu" shēmu tur nebija, taču kanāla partneris piespiests izpaust komercnoslēpumu.

Septembrī Twitter pārstāvji piedalījās slēgtā sēdē Senāta Izlūkošanas komitejā un pastāstīja par "Krievijas iejaukšanos" valsts politikā, kā arī par RT darbību sociālā tīkla amerikāņu segmentā. Sak, 2016. gadā kanāls iztērējis vairāk nekā 274 tūkstošus dolāru reklāmai ASV ar kontu @RT_com, @RT_America un @ActualidadRT starpniecību. Pie tam pats Twitter atzina, ka runa bijusi par ikdienišķām ziņām. Savukārt Sputnik preses dienests informēja, ka maksas pakalpojumi par popularizāciju Twitter nekad nav izmantoti – Sputnik kanālam seko cilvēki, kuri meklē alternatīvu viedokli.

Ziņu lente
0