Politika

Twitter aizliedzis Russia Today un Sputnik publicēt reklāmu

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasСтраница сайта Twitter в окне браузера компьютера
Страница сайта Twitter в окне браузера компьютера - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
RT galvenā redaktore Margarita Simoņana piezīmēja, ka ASV mediji Krievijā izjutīs "visu atbildes pasākumu maigumu".

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. Sociālais tīkls Twitter aizliedzis reklāmu no kanāliem, kuri pieder Krievijas plašsaziņas līdzekļiem RT un Sputnik, teikts kompānijas paziņojumā.

"Twitter pieņēma lēmumu nekavējoties atteikties no visu Russia Today (RT) un Sputnik piederošo kontu reklāmas," – informē kompānija.

Paziņojumā norādīts, ka lēmums pieņemts, ņemot vērā Twitter darbu sakarā ar situāciju jautājumā par šo aģentūru iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016. gadā.

"Šis lēmums bija smags – tas ir solis ar mērķi izpildīt mūsu saistības aizsargāt Twitter lietotājus," – piebilst ziņojuma autori.

Kompānija atzīmēja, ka RT un Sputnik joprojām var izmantot sociālo tīklu atbilstoši tā noteikumiem.

ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Žurnālistu nopratināšana ir nepieļaujama: Krievijas ĀM par spiedienu pret Sputnik

RT un starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" galvenā redaktore Margarita Simoņana paziņoja, ka ļoti nožēlo Twitter lēmumu bloķēt reklāmu. Viņa atzina, ka līdz pēdējam nav ticējusi tam, ka Twitter vada amerikāņu specdienesti.

"Taču nupat Twitter pats to atzina. Ļoti žēl. Īpaši žēl tāpēc, ka tagad, domājams, amerikāņu mediji Krievijā izjutīs visu Krievijas atbildes pasākumu maigumu," – norādīja Simoņana.

Iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, ko pārmet Krievijai, tāpat kā ASV prezidenta Donalda Trampa domājamos sakarus ar Krieviju, ko noliedz gan Baltais nams, gan Kremlis, patlaban izmeklē FIB un Kongress. Twitter pārstāvji līdz ar Facebook un Google speciālistiem šajā jautājumā tika lūgti ierasties ASV Senāta Izlūkošanas komitejas sēdē.

Ziņu lente
0