Politika

Daugavpils dome divreiz retāk tiksies ar presi

© © Daugavpils novada tūrisma informācijas centrsЗдание Даугавпилсской городской думы
Здание Даугавпилсской городской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar jaunās pilsētas administrācijas atnākšanu iknedēļas konferences tiks atceltas: tagad tās notiks, kā bija iepriekš, divas reizes mēnesī – katra mēneša pirmajā un trešajā otrdienā.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Daugavpils domē preses konferences turpmāk notiks divas reizes retāk, raksta nasha.lv.

Pēdējie divi mēneši Andreja Elksniņa vadītās domes darbs bija "pietiekami caurskatāms", atzīmēja izdevuma intervijā SA speciālists Arkādijs Larionovs. Preses konferenču organizēšana kļuva par iknedēļas praksi.

"Pirms Elksniņa neko līdzīgu pilsētas varas iestādes nedemonstrēja. Es domāju, ka pilsētnieki ir apmierināti ar to, ka var tik bieži, tik viegli un pieejami redzēt to, kas notiek domes preses konferencēs un sēdēs. Kas tāds patiešām nav bijis – tas ir pilsētas precedents," — paziņoja Larionovs.

Kā šodien paziņoja domes preses nodaļa, līdz ar jaunās pilsētas administrācijas atnākšanu iknedēļas konferences tiks atceltas: tagad tās notiks, kā bija iepriekš, divas reizes mēnesī – katra mēneša pirmajā un trešajā otrdienā, plkst. 10:00. Rītdienas preses konference ir atcelta, nākamā notiks 19. septembrī.

Turklāt jaunām Daugavpils mēram jau tika nosūtīts pieprāsījums izskatīt viņa atbilstību ieņemamajam amatam. Pieci pilsētas domes deputāti pauduši šaubas par Eigima rīcībspēju.

Pieprāsījums tika nosūtīts tai skaitā sakarā ar Eigima interviju TV3 programmai Nekā Personīga, kurā viņš atbildot uz žurnālistu jautājumu par sadarbību ar Jāni Lāčplēsi paziņojis, ka tas kas bija teikts pirms vēlēšanām vairs neesot svarīgi.

"Viss, kas bija līdz 3. jūnijam, līdz pašvaldības vēlēšanām, vajag par šito nedomāt, bija — bija, tagad laiks iet, ir jaunā koalīcija, ir jaunie deputāti Daugavpils pilsētas domē, un visiem vajag padomāt, kā mēs tālāk strādāsim" — teica Eigims.

Tomēr Gorod.lv žurnālistiem gan ir laba atmiņa, un Eigimam un jaunajam mēram atgādināja par to, ka viņš nosauca Lāčplēša varu par korumpētu, kas pārvērsa pilsētu par izgāztuvi, un pārmeta savam pašreizējam sabiedrotam sadarbību ar noziedzniekiem.

Andrejs Elksniņš tika atstādināts no pilsētas mēra amata sestdien, 2. septembrī. Seši deputāti no "Latgales partijas" un trīs "Mūsu partijas" deputāti nobalsoja par šo lēmumu, turklāt preti iestājās pieci Saskaņas deputāti un "Mūsu partijas" deputāte Līvija Jankovska. Par jauno pilsētas mēru kļuva Rihards Eigims, kurš jau bija ieņēmis šo amatu no 2001. līdz 2003. gadam un 2009. gadā.

Ziņu lente
0