Politika

Elksniņš atstādināts no Daugavpils mēra amata

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deviņi deputāti nobalsoja par Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa atbrīvošanu no amata, pret šo lēmumu iebilda seši deputāti.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdē ar balsu vairākumu Andrejs Elksniņš tika atbrīvots no pilsētas mēra amata, ziņo mixnews.ru.

Андрей Элксниньш - мэр Даугавпилса - Sputnik Latvija
Andrejs Elksniņš: es nestrādāšu ar cilvēkiem, no kuriem sagaidu naža dūrienu mugurā

Seši deputāti no "Latgales partijas" un trīs "Mūsu partijas" deputāti nobalsoja par šo lēmumu, turklāt preti iestājās pieci Saskaņas deputāti un "Mūsu partijas" deputāte Līvija Jankovska. 

Pagājušajā nedēļā "Mūsu partijas" frakcijas vadītājs Daugavpils domē Rihards Eigims tiešajā ēterā paziņoja, ka atceļ koalīcijas līgumu ar "Saskaņu", kas tika parakstīts pirms trīs mēnešiem. Pēc tam "Mūsu partija" parakstīja līgumu par koalīcijas veidošanu ar Latgales partiju, kā rezultātā jauna koalīcija ieguvusi balsu vairākumu Daugavpils domē.

Jaunā koalīcija nekavējoties pieprasīja ārkārtas domes sēdes sasaukumu, lai atstādinātu pilsētas mēru Andreju Elksniņu. Iepriekš Rīgas mērs Nils Ušakovs izteica pieņēmumu, ka viņa partijas biedrs Andrejs Elksniņš varētu atgriezties Daugavpils mēra krēslā.

"Pašlaik es vēl neteiktu, ka Andrejs Elksniņš nākamnedēļ vairs nebūs Daugavpils mērs," — teica Ušakovs intervijā.

Iepriekš trīs Daugavpils interneta avīzes sarīkoja virtuālās mēra vēlēšanas. Visu triju interneta izdevumu lasītāji (gorod.lv, nasha.lv un grani.lv) bija praktiski vienisprātis — Andrejam Elksniņam jāpaliek pilsētas mēra postenī. Tikai vietnē Grani.lv viņš dala uzvaru ar bijušo mēru Jāni Lāčplēsi – abi saņēmuši 48% balsu. Par Rihardu Eigimu nevienā vietnē nav balsojuši vairāk kā 3% lasītāju.

Ziņu lente
0