Politika

ASV Senāts paplašināja sankcijas pret Krieviju

© Pixabay / sarangibСенат США
Сенат США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar abu ASV Senāta frakciju atbalstu pieņemtie grozījumi sankciju paplašināšanā pret Krieviju paredz stingrāku attieksmi pret Krievijas bankām, kā arī naftas un gāzes sektora kompānijām.

RĪGA, 15.jūnijs – Sputnik. ASV Senāts ar absolūto balsu vairākumu apstiprināja grozījumus par sankciju paplašināšanu pret Krieviju.

Kapitolija ēka Vašingtonā - Sputnik Latvija
Politico pastāstīja, kā ASV Senāts gatavo "triecienu" Krievijai

Piedāvātās sankcijas paredz Krievijas banku, kurām ir izvirzītas sankcijas, maksimālā tirgus finansēšanas termiņa samazināšanu līdz 14 dienām, sankciju sarakstā esošajām naftas un gāzes kompānijām līdz 30 dienām. Turklāt, 180 dienu laikā pēc grozījumu ieviešanas ASV Finanšu ministrijas vadītājam ir jāsniedz kongresam ziņojumu, kurā ir jābūt aprakstītām iespējamām sankciju izplatīšanās sekām uz Krievijas suvereno parādu. 

Iepriekšējā Baraka Obamas administrācija, kas ieviesa sankcijas pret Krieviju, negribēja, lai sankcijas kļūtu par likuma normu, kuru apstiprinātu kongress. Formāla sankciju kodifikācija traucē administrācijai tās mainīt, tostarp paplašināt vai arī atcelt.

Šobrīd Senātā tiek izskatīti vairāki likumprojekti par sankcijām pret Krieviju ar neskaidrām pieņemšanas izredzēm. Senatori Džons Makeins un Bens Kardins piedāvā likumprojektu par sankcijām pret Krievijas ekonomikas aizsardzības, izlūkdienestu un enerģētikas sektoriem. Senators Lindsijs Grēms kā kolēģu grupas vadītāja piedāvāja likuma kārtībā aizliegt prezidentam atcelt sankcijas pret Krieviju.

Amerikāņu senators Džons Makeins - Sputnik Latvija
Makeins paziņojis, ka izdomās, kā ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju

Senatori Maiks Krepo un Šerods Brauns piedāvāja esošo administrācijas sankciju pret Krieviju formālo kodifikāciju, lai apgrūtinātu to iespējamo atcelšanu nākotnē. Daudzi šo likumprojektu apakšpunkti tika ņemti vērā sankciju grozījumu sagatavošanā, kuru atbalstīja abas Senāta frakcijas.

Vakar Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka kārtējā ASV tiekšanās pēc ierobežojošo pasākumu ieviešanu pret Krieviju var beigties ar jaunu sankciju pikē. Iepriekš Peskovs atzīmēja, ka Kremlī negatīvi attiecas pret ASV Senātā apspriestajām iespējām par sankciju pastiprināšanu pret Krieviju.

Ziņu lente
0