Politika

ASV Kongress vēlas apgrūtināt pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanu

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasЗдание конгресса США, архивное фото
Здание конгресса США, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV senatoru grupa iesniegusi ASV Kongresā likumprojektu par Krieviju ierobežojošo pasākumu kontroli.

RĪGA, 16. februāris — Sputnik. Vakar abās ASV Kongresa palātās tika iesniegts likumprojekts, kas paredz Kongresa kontroli pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanas procesā, informē RIA Novosti.

Ja šis likumprojekts tiks pieņemts, jebkāds sankciju atcelšanas vai vājināšanas process tiks izvērtēts 120 dienu laikā.

Sankciju atcelšanai vai vājināšanai būs nepieciešama prezidenta vēstule Kongresam, kurā sniegti paskaidrojumi par minēto darbību pamatojumu.

"Šim ziņojumam būs nepieciešams apstiprinājums tam, ka Krievijas valdība pārtraukusi darbības Ukrainā, kā arī kiberuzbrukumus amerikāņiem," – teikts likumprojekta īsajā izklāstā.

Projektu iesniegusi senatoru grupa: republikāņi Džons Makeins, Lindsijs Grēms, Marko Rubio un demokrāti Bens Kardins, Šerods Brauns un Klēra Makkaskīla.

Baltais nams. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
CNN uzzinājis par ASV senāta plāniem padarīt stingrāku pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanas procesu

Likums stāsies spēkā, ja to apstiprinās abas Kongresa palātas un parakstīs valsts prezidents.

Decembra beigās ASV ieviesa sankcijas par iedomāto Maskavas iejaukšanos prezidenta vēlēšanās. Pasākumi vērsti pret Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes un Federālā drošības dienesta amatpersonām un vairākiem uzņēmumiem. Pie tam ASV varasiestādes informēja, ka no valsts tiek izraidīti 35 diplomāti līdz ar viņu ģimenes locekļiem. Nekādus pierādījumus par to, ka Krievija būtu iesaistīta hakeru uzbrukumos ar mērķi ietekmēt prezidenta vēlēšanas, ASV varasiestādes nesniedza.

Pie tam ASV iekļāva 23 Krievijas uzņēmumus sarakstā, ar ko noteikti ierobežojošie pasākumi sakarā ar notikumiem Ukrainā. Piemēram, sarakstā iekļautas Krimas ostas un dzelzceļi, Krievijas zinātniski pētnieciskie institūti, uzņēmumi, kas darbojas aizsardzības, kuģubūves un ceļu būves nozarēs.

Krievija jau daudzkārt ir norādījusi, ka nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā, turklāt ir ieinteresēta panākt politiskās un ekonomiskās krīzes pārvarēšanu Ukrainā.

Pie tam Krievijas varasiestādes noraida jebkādas apsūdzības kiberuzbrukumos, ņemot vērā to nepamatotību.

Ziņu lente
0