Politika

Pret Krieviju vērstā propaganda pagriezusies pretējā virzienā

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Situācija Eiropā ir mainījusies, pavēstīja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova. Viņa pauda viedokli par to, ka ASV spiediena rezultātā reģions zaudē suverenitāti.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Pašreizējie politiskie procesi Eiropā liecina, ka pret Krieviju vērstā propaganda ir nonākusi strupceļā, norādīja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova.

Вид на Московский кремль - Sputnik Latvija
Analītiķi novērtēja Latvijas panākumus pret Krieviju vērstā retorikā

Šodien Veneto apgabalā Itālijā notiks balsojums par rezolūciju jautājumā par sankcijām, kas vērstas pret Krieviju. Rezolūciju par Krimas atzīšanu kā Krievijas teritoriju un pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanu Venēcijas reģionālajā parlamentā iesniedza 25 deputāti. Venēcijas parlamentā kopumā strādā 51 deputāts. Balsojuma pozitīva rezultāta gadījumā Venēcija kļūs par pirmo reģionu Eiropā, kas atzīs Krimu par Krievijas teritoriju.

"Gan balsojums par rezolūciju Veneto reģionālajā padomē, gan citi politiskie procesi, piemēram, sabiedriskās domas aptaujas, referendums Nīderlandē – tas viss liecina, ka pret Krieviju vērstās propagandas process Ukrainas kontekstā ir ne tikdaudz nonācis strupceļā, cik sācis vērsties pretējā virzienā un darboties pret tiem, kas to iniciējuši. Tas ir tikai sākums," – portāls RIA Novosti citēja Marijas Zaharovas vārdus, kas publicēti avīzē "Izvestija".

Pēc viņas domām, Eiropa ir mainījusies, tā vairs nav tāda pati, kāda bija pirms pāris gadiem.

"Vairāki faktori: krīze Sīrijā, kopējā situācija Tuvo Austrumu reģionā un Ziemeļāfrikā, situācija Ukrainā, ASV iejaukšanās ne tikai Ukrainas (šajā valstī iekšējo lietu vairs nav vispār) iekšējās lietās, bet arī Eiropas valstu iekšējās lietās veido pavisam citādu Eiropas nākotnes kopainu," – uzsvēra Zaharova.

Ārlietu ministrijas pārstāve atgādināja, ka šajos apstākļos ir "zaudēta Eiropas ārpolitiskā suverenitāte."

"Lai kā strādātu informatīvā mašīna, lai kā veidotos jaunas infomatīvi propagandiskas apvienības un struktūras, cilvēki nevar nesaskatīt (balsojums Venēcijā to tikai apstiprina), ka visa politika ir vērsta tikai un vienīgi pret Eiropu. Pie tam tas attiecas ne tikai uz īslaicīgām grūtībām – tās ir ilgtermiņa problēmas," – paskaidroja Marija Zaharova.

 

Ziņu lente
0